Ugrás a tartalomra

Jaj a fönnragadt választási plakátoknak

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. július 11. csütörtök 13:41
Miskolcon a közterületen maradt plakátokat a Városgazda Nonprofit Kft. távolítja majd el. Ennek költségeit azonban kiszámlázzák a jelölő szervezeteknek. 
Fotók: Juhász Ákos

Kedd délután járt le annak határideje, hogy az önkormányzati és európai parlamenti választáson indult jelöltek és jelölő szervezetek eltávolítsák a kampány időszakában elhelyezett plakátjaikat.

A választási eljárási törvény szerint a szavazás napja után harminc napon belül, tehát július 9-én 16 óráig kellett volna eltávolítania a plakátokat annak, aki elhelyezte vagy akinek az érdekében elhelyezték

– emlékeztette stábunkat a Helyi Választási Iroda elnöke.

Ignácz Dávid jegyzőtől megtudtuk: tekintettel arra, hogy a választás lezajlott, a választási bizottságoknak nincs hatáskörük eljárni a határidőre el nem távolított plakátok ügyében. Ha a hirdetményeket nem távolítják el a megszabott időpontig, úgy az önkormányzatoknak kell eljárniuk. 

Mindennek mentén – taglalta a hivatal vezetője – az önkormányzatok a határidő lejárta után maguk is eltávolíthatják a plakátokat. Városunkban a Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) az a szervezet, amely az elkövetkező időszakban felméri, pontosan hol és milyen választási plakátokat kell eltávolítani.

A póznákon rekedt plakátok mennyiségét egyelőre csak megbecsülni lehet. A pontos számokat tartalmazó listát az önkormányzat nyújtja majd át a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nek, amely onnantól kötelessé válik azokat eltávolítani. 

A jelölt és a jelölő szervezetek ennyivel persze nem ússzák meg:

a kampánykellékek eltávolításához szükséges teljes költséget rendezniük kell ugyanis Miskolc önkormányzata felé.

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!