Ugrás a tartalomra

Január 1-ig hosszabbítanák meg a veszélyhelyzetet

Index
Utoljára módosítva
2021. szeptember 15. szerda 09:55
A járvány elleni további hatékony védekezés és gyors reagálóképesség érdekében a kormány a járvány elleni védekezésről szóló törvény hatályának meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél 2022. január 1-jéig − a kormány keddi ülésén született döntés értelmében az erről szóló javaslat hamarosan az Országgyűlés elé kerül, amit az elsők között vehetnek napirendre az őszi ülésszakon.

A törvény hatályának meghosszabbítására azért van szükség - írja az Index, mert a világjárvány továbbra is tart, a delta-vírusmutáns terjedése miatt egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma − olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ kedd esti közleményében. Mint írják, ez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását.

Mint ismert, az Országgyűlés legutóbb májusban hosszabbította meg a törvény hatályát, ezzel a veszélyhelyzeti rendeletek hatálya az őszi parlamenti ülésszak első napját követő 15. napig tolódott ki. A parlament elé kerülő törvénymódosítás értelmében január 1-jéig ismét meghosszabbodik a koronavírus elleni törvény hatálya.
 

További hírek

Programok

Jelenleg nincsenek programok!