Ugrás a tartalomra

Játékmackók a színen

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 03. szombat 16:27
Arnóczki Istvánné gyűjteményének válogatott darabjait lehetett megvásárolni szombaton a Miskolci Nemzeti Színház aulájában. Az akcióval Mackó Mama segíteni szerette volna a nehéz helyzetbe kerülő teátrumot abban, hogy ne kelljen bezárnia januárban és februárban sem.
Juhász Ákos képgalériája

Valószínűleg Miskolcon és környékén, de talán az országban sem sokaknak kell bemutatni Arnóczki Istvánnét avagy Mackó Mamát. 20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével 2019-ben hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött. Az évek során gyűjtött játékmackókkal már rengeteg helyen találkozhattak, az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből, Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a gyűjtemény egy részének, melyet bárki megtekinthet.

A nem mindennapi akciónak a Miskolci Nemzeti Színház szombat délelőtt adott otthont, melynek ráadásul az intézmény egyben kedvezményezettje is volt. Arnóczki Istvánné a közelmúltban azzal a szándékkal kereste meg Béres Attila direktort, hogy segíteni szeretne nekik abban, hogy a színháznak ne kelljen bezárnia az elszabadult rezsiköltségek miatt.

Ezen kívül még számos egyéb kis barátot árverésre bocsátottak már. Rájuk a Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehetett licitálni november 28. és december 2. között. 

– A segítségnyújtás hogyanja pedig kézenfekvő volt: világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak „új barátokat keres,” a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel – fogalmazott előzetesen a teátrum. Az ily módon adakozni vágyók a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának földszinti előcsarnokában többféle értékben tudtak játékmackókat vásárolni.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!