Ugrás a tartalomra

Játékos utazás a lovagkorba

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. november 27. hétfő 15:22
Középkori sport- és játékbemutatókkal, interaktív előadásokkal várják minden vasárnap a családokat a Lovagi tornák terén.
Fotó: Horváth Csongor

Több mint 600 évvel ezelőttre repíti vissza látogatóit vasárnaponként a Pajta Játéktár. A leendő „apródok” játszva tanulhatnak a lovagi kor szabályairól, az életről a várkastélyokban az interaktív középkori előadások során. A családok kipróbálhatják magukat a középkori az olyan középkori sportokban is, mint az íjászat, a fegyverhajítás, és még a középkor egyik legbrutálisabb fegyverét, a számszeríjat is kézbe vehetik.

A Miskolci Kulturális Központ idén ősszel újra megnyitotta a Diósgyőri vár szomszédságában található Lovagi tornák terén a Pajta Játéktárat. December 3-áig minden vasárnap 10-15 óra között családi napokat tartanak. Sőt, két időpontban őszi napközit is szerveznek: dramatikus játékokkal, készség- és közösségfejlesztő foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. Az idősebbeknek, a gyermek- és felnőtt közösségeknek csapatépítő tréningeket is kínál a Miskolci Kulturális Központ külön egyeztetés alapján.

Helyszín:

Diósgyőri Vár - Lovagi Tornák Tere
(3534 Miskolc, Tapolca rét)

Időpont:

2023. október 15 és december 3 között minden vasárnap 10:00-15:00 óráig

Állandó programok:

10:00-15:00 folyamatosan 18 középkori sport és játék,
10:30 A Diósgyőri vár története és a lovagi kultúra Nagy Lajos Király udvarában a XIV. században.
11:00 Hangszerkészítő műhely
12:00-15:00 óráig Íjászat

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!