Ugrás a tartalomra

Javítanák a levegő minőségét Miskolcon is

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 23. kedd 09:27
Elkészültek a projekt tervei.

A környezetvédelmi hatóság felülvizsgálta a „Sajó völgye” zóna területére vonatkozó levegőminőségi tervet, mely zóna Miskolcot is magában foglalja. A terv részletesen tartalmazza Miskolc Megyei Jogú Város azon megtett és tervezett intézkedéseit, amelyeket a szilárd anyag és NOx kibocsátás csökkentése érdekében tesz.

A LIFE IP HungAIRy projekt és a levegőminőségi terv megvalósítása között szoros a kapcsolat, hiszen a projekt célja a terv megvalósításán keresztül a levegőminőség javítása. A terv véleményezését Miskolcon 2020 márciusában a projekt munkacsoportja készítette el. Ennek köszönhetően Miskolc MJV Önkormányzatának szempontjai és a HungAIRy projektben tervezett tevékenységek egyaránt beépítésre kerültek a javaslatcsomagunkba.

Június 8-án közzétételre került a beérkező vélemények alapján véglegesített terv, amely tartalmazza a helyi munkacsoport észrevételeit is. Kiemelt jelentősége van ezek között a hosszútávú szemléletformálási tevékenységeknek és a PM monitoring rendszer megvalósításának, amelyek Miskolcon a LIFE IP HungAIRy projekt támogatásával kerülnek megvalósításra.

A környezetvédelmi hatóság tájékoztatása alapján a terv keretein túlmutató, kormányzati hatáskört érintő javaslatainkat – pl. füstköd-riadó elrendelés szabályozásának átalakítása, a Sajó völgy légszennyezettségi zóna bővítése, kötelező kéményseprési tevékenység visszaállítása stb. - továbbítani fogják az Agrárminisztérium felé.

 A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg. Célja a levegőminőség javítása 10 magyarországi városban, így Miskolcon is.

A levegőminőségi terv az alábbi linkeken érhető el:

Agrárminisztérium honlapján: ITT

A környezetvédelmi hatóság honlapján: ITT
 

A terv megjelentetéséről szóló hirdetmény, mely tartalmazza a beérkezett észrevételeket: ITT
 

 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!