Ugrás a tartalomra

Javul Miskolc és a Bükk-hegység települései közötti autóbuszos közlekedés

Utoljára módosítva
2022. augusztus 25. csütörtök 11:22
Új menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai a Miskolc–Bükkszentkereszt–Répáshuta viszonylaton szeptember 1-től.

Miskolc és Bükkszentkereszt között munkanapokon napközben kétóránként, a reggeli és délutáni időszakban ettől gyakrabban, óránként közlekednek az autóbuszok, továbbá a hétvégi időszakban kétóránként indulnak járatok a két település között. Miskolc és Répáshuta között alapvetően kétóránként lesz utazási lehetőség, és vasárnaponként a jelenleginél több járat indul.

A klasszikus műszakváltási időpontokhoz igazodó járatok indulási idejének kismértékű módosításával biztosított lesz az átszállási lehetőség a Miskolc ipari parkjait kiszolgáló helyi járatokra Felső-Majláthon és az autóbusz-állomáson egyaránt. Ezen túlmenően hétfőtől szombatig Miskolcról Bükkszentkeresztre már 20:00 óra után is indul autóbusz.

Munkanapokon a reggeli időszakban Bükkszentkereszt felől Miskolcra 7 óra körül közel egyidőben érkező három járat helyett a továbbiakban csak kettő közlekedik. A hétvégi időszakban az utazási szokásokhoz igazodva télen és nyáron eltérő menetrend szerint indulnak az autóbuszok.

Hétvégén több járat közlekedik a Bükki Csillagda érintésével, illetve Miskolcról a Bükkhegységen át Egerig közlekedő autóbuszok a nyári időszakban már a szombati napokon is indulnak, ezzel is segítve a turisztikai látványosságok elérhetőségét.

A térség vasúti kapcsolatainak javítása érdekében a hétvégi időszakban az autóbuszok délelőtt a Bükk-hegység, délután Miskolc irányába a Tiszai Pályaudvarról indulnak és oda érkeznek, csatlakozva a Budapest és Nyíregyháza felől érkező InterCity vonatokhoz.

A változásokról a Volánbusz honlapján lehet tájékozódni.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!