Ugrás a tartalomra

A jazz és a lazulás lesz a szombati Kvaterka főszereplője

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. augusztus 04. csütörtök 14:50
Az augusztus 6-ai rendezvényen természetesen a legjobb borok és a Kvaterka falatok is megjelennek majd. 
Fotó: MiNap-archív/Juhász Ákos

Szombaton délután öt órától ismét felpezsdül az Avas. Az Avasi Kvaterkán, - melynek megrendezését most az Avalon Fleet, Miskolc önkormányzata és a Rotary Club Miskolc-Tapolca támogatja – ezúttal a jazz zene és a lazulás lesz majd a főszerepben. A rendezvény helyszíne a Kisavas Első sora lesz, az Avasi Cellariumtól az Aranykorona Történelmi Étterem-Hotel & Látványpincéig lesz minden, mi szem-szájnak ingere.

A legjobb nedűkről több borászat is gondoskodik majd. Bemutatják a Miskolc Város Bora verseny nyerteseinek teljes kínálatát, a sort Áts Károly legjobb nedűivel kezdik. A Borászok Borásza, az Év Bortermelője, a Wine and Spirit egyetlen 100 pontosa és még sok-sok cím tulajdonosa a díjnyertes kedvencek mellett ezen a Kvaterkán mutatja be legújabb remekművét, a Suba névre keresztelt ízkavalkádot. Mindenképpen meg kell kóstolni a Palkó Pince furmintját és Vincze Béla kékfrankosát, hogy a város borkedvelői is eldönthessék, jogosan nyerték-e el ezek az italok a város bora címet. További pohárba valókat Hajdu Roland Pincészete, a Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok, a Cardium Borászat, a Szűcs Pince Tállyáról, az 5 Dudás Gyöngyösről és a Winelife Borászat a Borbála Borkereskedés standjánál biztosítja.

Harapnivalók gyanánt újra terítékre kerülnek a Kvaterka falatok Hegedűs Pisti kenyérgourmet tálalásában: frissen grillezett csirkemell, szalámik, lillafüredi pisztráng, füstölt makréla, lesz mics, zsíros kenyér, a Borsodi Sajtműhely sült sajtos ínyencségei, a Rotary Club Miskolc-Tapolca tépett húsos hamburgere és grillezett tarja házi buciban, kerti salátával az Aranykoronától.

A chill hangulatot a Kacsenyák x Nahaj akusztik, Zolio Art Project és George Gregory Balan gitárművész nyújtja, akik összebújva táncolós, illetve lazulós muzsikával is szórakoztatják majd a kvaterkázókat. De lesz talpalávaló táncolós zene is, ha kérsz egy-két számot a kék hajú lánytól. Ezen kívül gyermekprogramokkal is készülünk az igazi családi kikapcsolódás jegyében, így lesz arcfestő sátor kicsiknek és nagyoknak (csillámtetkó, arcfestés, fesztivál haj, fesztivál fonat, csillámfonás, hajkréta, testfestés, arcfestés, henna).

Este hét órától pedig Veres Pállal, Miskolc polgármesterével és a Miskolczi Borbarátok Társaságának elnökével karöltve átadják a jubileumi, X. Avasi Borangoláson gyűjtött adományokat a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványnak és az avasi református templomnak.

A jótékonyság ezúttal is szerves része a rendezvénynek. A Rotary Club Miskolc-Tapolcával együttműködve a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületét támogatják majd.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!