Ugrás a tartalomra

Jó döntés és példás összefogás – Kinyitott a miskolctapolcai Barlangfürdő

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. október 28. péntek 15:39
Már nem sokkal reggel kilenc után megérkeztek az első vendégek pénteken újranyitott Miskolctapolca Barlangfürdőbe.
Horváth Csongor képgalériája

Azt, hogy helyes döntés volt a Közép-Európában egyedülálló termálfürdő országosan is példátlan összefogással megvalósuló újranyitása az a tény is bizonyítja, hogy folyamatosan érkeznek a vendégek a beléptető kapukon – jelentette ki Veres Pál, Miskolc polgármestere az újranyitás apropóján tartott sajtótájékoztatón.

A városvezető kiemelte, a közös akarat és a közös teherviselés tette lehetővé, hogy az energiaárak és a rezsidíjak brutális drágulása miatt átmenetileg bezárni kényszerülő komplexum újra megnyithassa kapuit. - Ezzel Miskolc megmutatta, hogy összefogással a legnehezebb helyzetben is lehet sikereket elérni, és Miskolc ismét bizonyította, hogy a miskolciak számíthatnak egymásra, hogy a miskolciak csak egymásra számíthatnak igazán – hangsúlyozta.

Ahogyan az ismert, a Barlangfürdő október közepén zárt be az elszálló energiaárak miatt, azt követően, hogy hiába egyeztetett a polgármester még a Magyar Turisztikai Ügynökséggel is, külső forrás, segítség nem érkezett. Ezt követen kezdődött egyeztetés a megyei kereskedelmi és iparkamara vezetőivel és a város turisztikájában dolgozó vállalkozókkal, aminek rövid időn belül eredménye lett.

Az összefogásban Miskolc önkormányzata vállalta, hogy az átmeneti zárva tartás melletti rezsidíjhoz, egyéb költségekhez szükséges 100 millió forinton túl további 22 milliót biztosít az újranyitáshoz, a miskolci turisztikai vállalkozások képviselői pedig szándéknyilatkozatban rögzítettek, hogy több mint 20 millióval járulnak hozzá a fürdő nyitvatartásához. Amíg a vállalt összeget előteremtik, addig az önkormányzat az energiaárak és a rezsidíjak elszabadulása miatt kialakult válsághelyzet kezelésére létrehozott Városvédelmi Alapból előlegezi meg a 20 milliós részvállalásukat.

Szopkó Tibor alpolgármester kijelentette: az az összefogás, ami Miskolcon kialakult országosan is egyedülálló. „Mindemellett szomorúan olvastuk, hogy a nehéz helyzet nem múlt el, így a fürdőbezárások is folytatódnak, a napokban éppen a szomszédvár Nyíregyháza ikonikus fürdőjére került lakat átmenetileg” – mondta. A Barlangot is üzemeltető Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője kiemelte, a nyitva tartás a korábbi évekhez képest változatlan: a fürdő mindennap reggel kilenc és este hat között, míg az Aquaterápia pedig reggel nyolc és délután négy között várja a vendégeket.

- Nagy öröm számunkra az is, hogy a Barlangfürdő ismételten négy csillagos gyógyfürdő minősítést kapott, az erről szóló értesítést éppen a két hetes zárva tartást kaptuk meg. Tehát továbbra is gyógyfürdőként várunk minden miskolcit és turistát – hangoztatta Németh Judit.

Végül Orosz Eszter, a MIDMAR Kft. ügyvezetője méltatta az újranyitás tényét. „Arra biztatunk mindenkit, hogy látogassák meg a Barlangfürdőt, de ne csak egy fürdőzés erejéig látogassák meg Miskolcot, hanem töltsenek itt több napot, egy hosszú hétvégét, sőt akár egy hetet is. Látogassák meg Lillafüredet, fedezzék fel a Herman Ottó Múzeum kiállításaik, nézzenek meg a színházban egy előadást, éljenek azokkal a lehetőségekkel, melyeket a miskolci vendéglátóhelyek biztosítanak városszerte, és vegyék igénybe a miskolci szálláshelyek szolgáltatásait – mondta.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!