Ugrás a tartalomra

„Jó sok munkát tudok ígérni” – megvan az MVLC új vezetőedzője

Kujan István
Utoljára módosítva
2019. június 12. szerda 14:43
Edzősködött Egerben és Szentesen, volt utánpótlás-, majd szövetségi kapitány Szlovákiában. Vidumanszky László neve jól cseng vízilabdás berkekben, hazánkban és külföldön egyaránt. A PannErgy-MVLC-hez egy plusz egy évre szerződött a szakember.

A miskolci OB I-es vízilabdacsapatnál gyorsan megtalálták Sike József utódját a kassai születésű Vidumanszky László személyében. – Hogy mi szól mellette? Egyrészt a szakmai múltja és elismertsége, ugyanakkor fontos volt számomra, hogy karakteres, precíz, szorgalmas és keménykezű edzőnek ismertem meg – mondta el portálunk érdeklődésére Bachner András szakmai igazgató. – Játékosként és edzőként is sok helyen megfordult hazánkban és külföldön is, sokan ismerik. Teljes bizalommal hoztam Miskolcra, úgy gondolom, hogy a rá bízott feladatot teljes mértékben meg fogja tudni oldani.

S hogy mik ezek a célok, feladatok? – Nyilvánvaló: nemzetközi indulást jelentő helyen kell végeznünk a bajnokságban. Idén történetünk eddigi legszebb eredményét értük el, hiszen Magyarkupa-döntőt játszottunk, és megvan a nemzetközikupa-indulás is, de véleményem szerint a bajnokságban végezhettünk volna előrébb is, erre alkalmas lett volna a csapat – hangoztatta a szakmai igazgató, aki egy kis előretekintésre is vállalkozott. – A következő bajnokság kimenetele természetesen nemcsak tőlünk függ, sok múlik azon, hogy az ellenfeleink hogyan tudnak erősíteni. Mi mindenesetre mindent megteszünk azért, hogy a miskolci vízilabdát újra kivigyük a nemzetközi színtérre, és erősítsük jóhírét úgy az országban, mint határon kívül – mondta Bachner András.

Forrás: MVLC

Vidumanszky Lászlót telefonon sikerült elérnünk, érdeklődésünkre elmondta, jól ismeri a miskolci vízilabdaklubot és személyesen is jól ismeri Bachner Andrást. – Szépen jött fel, erősödött a csapat, és most azt mondhatom edzőként, hogy nagy kihívás egy ilyen topcsapatnál folytatni a szakmai munkámat – fogalmazott. – Nagy motivációt jelent, de szerintem nemcsak számomra, hanem játékosoknak, vezetőknek egyaránt, hogy hogyan tudunk a nemzetközi kupában szerepelni, és ott minél jobb eredményt elérni.

A keret jó – folytatta – és nagy előnye, hogy a játékosok jól ismerik egymást, több éve együtt vannak. – Persze ne várjon senki egyből csodát, meg kell szoknunk egymást. Egy „egészséges”, jó kohéziójú társaságban mindenki tudja, hogy mi a dolga, mindenki profin teszi a dolgát. Egy csónakban evezünk, tudjuk, hogy mit akarunk elérni, és ezt lépésről lépésre teljesíteni is tudjuk – tette hozzá.

Rend és fegyelem, ezek kulcsszavak az új vezetőedzőnél. – Jó sok munkát tudok ígérni, én az az edző vagyok! – hangsúlyozta. – Edzés nélkül nem lehet ezt a sportot sem csinálni. Munka nélkül nem fog jönni az eredmény – mondta az 1 + 1 éves szerződést kötő Vidumanszky László.

Bachner Andrástól megtudtuk, hogy Alex Bowen távozik Miskolcról (valószínűleg a Mlados Zagrebhez igazolt), jobb ajánlatott kapott, amivel nem tudtak versenyezni. Lőrincz Bálinttól megvált a csapat, fegyelmi problémák miatt. Érkezik azonban Eduardo Manzi, egy fiatal balkezes olasz játékos.

A kassai születésű szakember játékosként kétszer nyerte meg a BEK-et (1990-ben és 1991-ben), illetve Szuparkupa-aranyérme is van. Az 1992-es olimpián is részt vehetett játékosként – 2000-ben már edzőként szerepelt a sydney-i olimpián. Hazánkban edzősködött Egerben és Szentesen, de dolgozott Szlovákiában és Kuvaitban is.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!