Ugrás a tartalomra

Jobbik: 40 ledolgozott év után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 22. kedd 14:46
Szülőtámogatást és a férfiak negyven munkaév utáni nyugdíjazását sürgeti a Jobbik.
Ander Balázs és Z. Kárpát Dániel, a Jobbik országgyűlési képviselői. | Fotó: alfahír.hu/Béli Balázs

- A Jobbik támogatja a Nyugdíjas Parlament népszavazási kezdeményezését, annak összes kérdését vitaképesnek tartjuk - jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján Ander Balázs és Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt országgyűlési képviselői. Kifejtették ugyanakkor, hogy a támogatásuk mellett szeretnék saját témákkal és kérdésfelvetésekkel bővíteni a diskurzust - írja az alfahír.hu.

A Jobbik két korábbi szociális tárgyú javaslata - a szülők támogatására fordítható jövedelemadó-visszatérítés és a férfiak negyven ledolgozott év utáni nyugdíjba vonulási lehetősége - törvénybe iktatását szorgalmazták.

Z. Kárpát Dániel azt javasolta, hogy a nyugdíjba vonult szülőknek juttatott támogatás akár a befizetett személyi jövedelemadó 10 százalékát is elérhetné. Hangsúlyozta, különösen egy válságidőszakban fontos a generációkon átívelő szolidaritás.

Frakciótársa, Ander Balázs emlékeztetett: nyolc éve fogalmazták meg azt a felvetésüket, hogy negyven ledolgozott munkaév után a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba.

- Nem járja, hogy a férfitársadalom jelentős része keményen ledolgozott évtizedek után nem tudja élvezni a neki járó nyugdíjat, mert sokuk nem, vagy csak nagyon rossz egészségi állapotban éri meg a nyugdíjba vonulást - fogalmazott a Jobbik országgyűlési képviselője.

További hírek

Olvasnivaló