Ugrás a tartalomra

Jön a sivatagi por, lesz, ahol akár teljesen el is takarhatja a napot

MTI
Utoljára módosítva
2024. március 30. szombat 11:15
Ráadásul a a hétvége folytatásában újabb és nagyobb mennyiségű por érkezhet, ami a meteorológia szerint akár az időjárást is befolyásolhatja.

Sivatagi por étkezett a Kárpát-medence fölé, a magasszintű felhőzet a por hatására a vártnál jobban szűrheti a napsütést - írta a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombaton.

Közölték, az erőteljes délies áramlás a meleg mellett sivatagi port is szállított a Kárpát-medence fölé, és bár kisebb koncentrációban érkezett a por, mint a mediterrán térségbe, ennek ellenére Magyarországon is erősen befolyásolni tudja az időjárást.
    
A HungaroMet Zrt. felhívta a figyelmet: az ország egyes részein a magasszintű felhőzet a por hatására jobban szűrheti a napsütést, mint ahogyan azt korábban várták, sőt kisebb körzetekben a vastagabb felhőzet akár teljesen el is takarhatja a napot.
    
Hozzátették: a hétvége folytatásában újabb - és nagyobb mennyiségű - por érkezhet, emiatt a napsütés mennyiségére és a hőmérsékletre vonatkozó előrejelzéseknek az átlagosnál nagyobb a bizonytalansága.

---

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!