Ugrás a tartalomra

Jóváhagyta a helyi szavazólapokat a HVB

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2024. május 14. kedd 18:16
A választási bizottság tagjai minden szavazólap-mintát egyesével néztek át, majd jóváhagyták azokat. Keddi ülésükön bírságot is kiszabtak azokra a jelöltekre, akik határidőre nem vitték vissza az összes ajánlóívet.

Fotók: Osztie Tibor

Jóváhagyta keddi ülésén a Helyi Választási Bizottság (HVB) a június 9-ei önkormányzati választás szavazólapjainak mintáit. Ignácz Dávid, jegyző, a Helyi Választási Iroda vezetője lapunknak elmondta, ez a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a bizottsági tagok egyesével nézték át előbb a polgármesterek, majd pedig az egyéni önkormányzati választókerületek szavazólapjának mintáit, majd a jóváhagyás után kézfeltartással fogadták el azokat. Ugyanígy jártak el a nemzetiségi önkormányzati választás szavazólapjainak mintáival is.

– A keddi napon volt még egy feladata a HVB-nek, nevezetesen bírságolnia is kellett. Összesen huszonnyolc jelölt nem hozta vissza határidőre az összes ajánlóívet, az érintett jelölteknek ezért bírságot kell fizetnie, határidőn túl leadott ajánlóívenként ezer forintot – tette hozzá Ignácz Dávid.

Ahogyan az ismert, az önkormányzati választásokat – az európai parlamenti választásokkal együtt – június 9-én tartják. Az aláírásgyűjtési időszak egyébként a voksolásra április 20-án kezdődött és bő két héten át tartott. A HVB ebben az időszakban, illetve az elmúlt héten is több ülés tartott, melyeken nyilvántartásba vette azokat, akik megfelelő számú érvényes ajánlást gyűjtöttek össze.

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!