Ugrás a tartalomra

Jövő héten nyit a miskolci multiplex mozi is

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2020. június 26. péntek 08:35
A Cinema City július 2-ától fokozott óvintézkedések mellett nyit újra.

Jelentős magyar filmkínálattal indítja újra a mozizást a Cinema City fővárosi és vidéki filmszínházaiban július 2-tól – mondta el a minap.hu érdeklődésére Buda Andrea, a hálózat marketing és PR igazgatója.

-  A mozihálózat júliusi programjában kiemelt szerepet kapnak majd a magyar filmek, így a Cinema City újra műsorára tűzi többek között Szabó István Zárójelentés című filmjét, Básti Juli, Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével a Seveled című alkotást, illetve a Vad erdők, vad bércek- A fantom nyomában természetfilmet is – sorolta.

A magyar és európai filmek mellett a márciusi filmkínálat is visszakerül a műsorra, így többek között a Bad Boys – Mindörökké Rosszfiúk, a Dolittle, a Bloodshot, a Sötét vizeken, vagy Guy Ritchie rendezésében, az Úriemberek. Újdonságként érkezik Jessica Chastain főszereplésével az AVA vagy a Juliette Binoche nevével fémjelzett Hogyan legyél jó feleség? francia vígjáték is. A Cinema City emellett tervezi tematikus Star Wars mozimaraton szervezését is.

Jönnek majd a kasszasikerek is

Buda Andrea elmondta, az újranyitás után az év második fele a hollywoodi kasszasiker filmek jegyében telik majd. „A formátumokban is gazdag moziélményt Christopher Nolan TENET sci-fi-je, a Disney stúdió élőszereplős Mulan filmje, a Gal Gadot főszereplésével készült Wonder Woman 1984, a Magyarországon forgatott Fekete özvegy, a 25. Bond film vagy Tom Cruise Top Gun: Maverick című filmje teszi majd teljessé.”

A Cinema Cityk március 17-étől kényszerűen több mint száz napon át tartottak zárva, ennek ellenére azonban az élet nem állt meg teljesen sem a fővárosi, sem a vidéki komplexumokban.

Elvégezték a karbantartásokat

-A mozigépeket mindennap el kellett indítani, hogy nehogy meghibásodjanak, de rendszeresen takarítottunk a mozijainkban és a szükséges, folyamatos üzem alatt el nem végezhető karbantartási munkálatokat is mostanra időzítettük – mondta Buda Andrea.

A marketing és PR-igazgató hozzátette és egyes mozik, így a miskolci is, rövidebb nyitvatartással várja majd az érdeklődőket az első időszakban. „A miskolci Cinema City július másodikától hétköznaponként csak 15 órakor nyit majd” – mondta.

A mozi részletes programja június 26-tól érhető el, minden információ megtalálható lesz a cinemacity.hu weboldalon.

Egyébként aki szeretne, már most is mozizhat Miskolcon. Ahogyan arról a minap.hu már korábban beszámolt, a miskolci art mozikat üzemeltető Cinemis Nonprofit Kft. a hét elején jelentette be, hogy július 25-étől ismét kinyitják a Művészetek Háza Béke és Uránia termeit.

Biztonságos mozizás
A járványhelyzet enyhülése mellett a mozihálózat továbbra is kiemelten kezeli a munkatársai és a nézők biztonságát és egészségét, ezért:
- a jegyrendszer az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy helyet,
- minden munkatárs maszkban dolgozik majd,
- folytatja a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyez ki,
- a Cinema City Aréna VIP-ban az önkiszolgálás helyett munkatársak szednek a vendégeknek a felszolgált ételekből.
A Cinema City emellett kéri, hogy aki bármilyen betegség tüneteit észleli magán ne menjen közösségbe.

További hírek

Olvasnivaló

Programok