Ugrás a tartalomra

Június utolsó hete a diplomaosztás jegyében telt a Miskolci Egyetemen

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 29. szombat 14:06
Június 27-és 28-án négy ünnepségen nyolc kar vonatkozásában csaknem ezer hallgató vette át diplomáját, de e mellett egyetemi kitüntetéseket, Tiszteletbeli Doktori Okleveleket, Habilitációs és PhD okleveleket, hallgatói kitüntetéseket is átadtak.

A jövő jogászai, egészségügyi dolgozói, valamint a Bölcsészettudományi Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Intézet hallgatói tettek esküt csütörtökön a Miskolci Egyetemen. Az ÁJK-n és a EÜ-kar több mint 200 hallgatója vette át diplomáját.

Juhász Ákos képgalériája csütörtökről

A jövő reménységei

Sztojkó Dániel (ÁJK) is a valétáló hallgatók egyike volt, érdeklődésünkre elmondta, elképesztően gyorsan eltelt az öt év. – Szeretnék maradni az egyetemen mint PhD hallgató, mellette ügyvédjelöltként szeretnék elhelyezkedni – mondta.

Több mint 150 végzett joghallgató vett át oklevelet, közülük több mint ötvenen kitüntetéses summa cum laude, summa cum laude, cum laude és rite minősítéssel végeztek.

A jövő egészségügyi dolgozói is esküt tettek. Többek közt védőnők, egészségügyi szervezők, orvosdiagnosztikai asszisztensek és gyógytornászok végeztek. Szertné Szomolya Bernadett elképzeléseiben az szerepel, hogy gyógytornászként végezve a gyerekek (korai) fejlesztésében dolgozna.

A friss végzősöket Varga Judit köszöntötte, aki éppen 15 éve vette át diplomáját a Miskolci Egyetemen. A Miniszterelnökség európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkára figyelmeztette a hallgatókat: ne felejtsék el azt sem, hogy az ünnepélyes eskütétel nem lehet pusztán formaság. – Az, hogy tudásuk és tanulmányi eredményeik alapján alkalmassá váltak a jogi és az egészségügyi pályára, a múlt érdeme, a jövőnek viszont reménysége. Önökön áll, hogy ezt a lehetőséget kiaknázzák-e – fogalmazott.

A 2018-19-es tanév második félévében több mint 200 jogász és egészségügyi hallgató vehette át diplomáját, de habilitációs és PhD doktori okleveleket, valamint becsületdiplomákat is átadtak.

„Megbecsüljük a jól képzett, megújulásra képes embereket”

Pénteken előbb a Műszaki Anyagtudományi és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, majd a Műszaki Földtudományi, illetve a Gazdaságtudományi Kar végzősei vették át oklevelüket. Gyenge Norbert számvitel mesterképzésen végzett most. Érdeklődésünkre elmondta, kész tervekkel vág neki a nagybetűs életnek. – Nyáron az angol és a német nyelvtudásomat is tovább szeretném fejleszteni, ennek óriási értéke van a szakmánkban. Valamilyen szolgáltató cégnél szeretnék majd elhelyezkedni – tette hozzá.

Végh Csaba képgalériája péntekről

Kriza Ákos, Miskolc polgármestere maradásra biztatta a friss diplomásokat; arra, hogy lássanak perspektívát a városban és válasszák Miskolcot. – Önök, egykori hallgatók a Miskolcon töltött éveik alatt számunkra miskolci polgárokká váltak. Bízom benne, hogy nagyon sokan itt is maradnak, hogy ebben a városban találják meg életcéljukat, karrierjüket és itt alapítanak majd családot. Biztosak lehetnek benne, hogy megbecsüljük a jól képzett, megújulásra képes embereket, és velük együttműködve egy közösségben formáljuk, építjük városunkat – fogalmazott.

Miskolcon 1949 óta létezik a Miskolci Egyetem. Az akkori Magyar Országgyűlés abban az évben döntött a felsőoktatási intézmény alapításáról. Az alapítás 70. évfordulója alkalmából az egyetem szenátusa emlékérmet bocsátott ki, amelyet Kriza Ákos polgármester vett át.

A Műszaki Földtudományi Karon 94 fiatal, míg a Gazdaságtudományi Karon 141 végzős vette át diplomáját.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!