Ugrás a tartalomra

Június végéig hétvégenként is folytatódik a járvány alatt lejárt okmányok cseréje

Tajthy Ákos
Utoljára módosítva
2022. május 28. szombat 10:29
Szombaton és vasárnap is meg lehet újítani a veszélyhelyezt idején lejárt okmányokat a kormányablakokban június 30-áig.

Hétvégén 8 óra és 14 óra között várják az embereket, kivétel  pünkösd vasárnap és pünkösd hétfő - hangzott el az M1 szombati hírműsorában.
    
Budapesten és Pest megyében valamennyi kormányablak, vidéken csak a kijelöltek tartanak nyitva hétvégén.

Ez Miskolcon a Csizmadia köz 1. szám alatti (a kormányhivatal központi épülete), a Kandó Kálmán téri (vagyis a Tiszai pályaudvaron található), a Kis-Hunyad utca 9. szám alatti (szerkesztőségünk alatt, a korábbi okmányiroda), valamint a Vologda utca 4. szám alatti (a Földhivatal földszintjén) üzemelő kormányablakokat jelenti.
    

A várakozással és ügyintézéssel együtt átlagosan 30-60 perc alatt elintézhető az okmánycsere. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek.

Fontos tudni, hogy a jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Ahogyan az ismert, június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!