Ugrás a tartalomra

Jut tűzifa a rászorulóknak idén is

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 02. péntek 13:10
Kétszáz család december 12-17. között veheti át az egy-egy köbméternyi faanyagot a Városgazda nádasréti telephelyén.
Juhász Ákos idén februári felvételei

Ahogy az elmúlt évben, az önkormányzat idén is biztosítja a rászoruló családoknak a feltekézett tűzifát – tudatta a MiNap megkeresésére Fodor Zoltán. Az önkormányzat szociális bizottságának elnöke, aki tavaly is koordinálta a fakiosztást, felidézte, tavaly a Városgazdánál évek alatt felhalmozódott nagy mennyiségű faanyagból több száz családon sikerült segítenie a városnak. Nem lesz ez másképpen az idén sem, bár kevesebb fa áll rendelkezésre, mint a múlt télen

„Természetesen most is a legrászorultabb családok kapnak a meglévő mennyiségből. A rendszer ugyanúgy működik, mint eddig. A fát igénylőnek jelentkezni kell a lakóhelyileg illetékes MESZEGYI dolgozóinál, akik megvizsgálják a rászorultságot, döntenek a támogatottakról, majd kiértesítik őket a tüzelő átvételének idejéről és helyéről” – közölte.

Az idén 200 családnak van lehetősége egy köbméter fához jutni. A fát a Városgazda nádasréti telephelyén lehet majd átvenni 2022. december 12-e és 17-e között. Fodor Zoltán felhívta a figyelmet arra, csak azok menjenek a fáért, akik értesítést kaptak, mert csak azok vehetik át, akik szerepelnek a támogatottak listáján. Akik valamiért nem tudnak elmenni a fáért a megadott időpontban, előre jelezzék a MESZEGYINÉL, hogy egy másik egyeztetett időpontban megtehessék.

A fához idén csak a Városgazda nádasréti telephelyén lehet hozzájutni, ezért célszerű az egymáshoz közel lakóknak összefogni a szállítás miatt. „Fontos tudnivaló még, hogy a Lyukóvölgyben élők nem ebből a készletből fognak tűzifához jutni, számukra egy civilszervezet fog külön fát osztani”. Akiknek az idén nem sikerülne szociális tűzifához jutni, jövőre előreveszik őket az igénylők sorában. „Természetesen, ha fakivágásra kerül sor a város területén, akkor az abból keletkező faanyagot is kiosztjuk azok között, aki idén kimaradtak volna” – tette hozzá Fodor Zoltán.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!