Ugrás a tartalomra

Kábult fiatalok rendészkézen

Miskolc Televízió / minap.hu
Utoljára módosítva
2023. február 03. péntek 17:12
Az elmúlt egy hétben sok dolga volt a miskolci önkormányzat rendészeinek. A belvárosban öngyújtógázt belélegző kábult fiatalok agresszív viselkedését akadályozták meg és több körözött személyt is elfogtak. A MIÖR igazgatója szerint munkatársainak ezek az intézkedései is hozzájárulnak a város közbiztonságának és a lakosság nyugalmának megőrzéséhez.
Fotó: Miskolci Önkormányzati Rendészet

Az elmúlt hétvégén az átlagosnál is több dolguk akadt a főutcán járőröző rendészeknek. Pénteken délután a Széchenyi utcán több fiatalokból álló csoport hangoskodott és szemetelt, ezért intézkedés alá vonták őket. Kiderült, hogy közülük többen öngyújtógázt szívtak, ezzel kábították saját magukat. Vélhetően ez okozta agresszív magatartásukat.
- Kiderült, hogy ezek a fiatalok a Gyermekvédelmi Intézetből távoztak el engedély nélkül. Ennek az intézkedésnek az lett a vége, hogy három főt a csapatból a detoxikálóba kellett szállítania a mentőszolgálatnak, a negyediket pedig a vele szemben kiadott körözés miatt a rendőrség előállította – nyilatkozta a Miskolc Televíziónak Vincze Csaba, a Miskolci Önkormányzati Rendészet igazgatója.

Egy másik eset hétfőn délután a Szinvapark környékén történt. A gyalogátkelőnél a rendészek háta mögött három fiatal szintén megbotránkoztatóan viselkedett, ezért velük szemben is szükséges volt intézkedni. A térfigyelő kamera felvételein az látszik, hogy az egyik személy a ruházat átvizsgálása után agresszívvá vált, és amikor igazoltatták nem adott át személyi iratot sem, és hamis adatokat diktált be a rendészeknek.

- Ezt a nyilvántartóban történt ellenőrzés bizonyította. Amikor kollégáim rendőri intézkedést kértek , hiszen a személyazonosság megállapítása ebben az esetben más módon nem lehetséges. A rendőrök megérkezése előtt végül mégis sikerült megállapítani a valódi adatait. Kiderült, hogy a fiatalemberrel szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság büntetésvégrehajtási csoportja szabadságvesztés letöltése miatt körözést bocsátott ki – ismertette Vincze Csaba.

A rendészet igazgatója hozzátette, 2 év 7 hónap szabadságvesztés vár a fiatalra az előállítás után. Vincze Csaba azt is elmondta, hogy az említett esetek mellett még két körözött személyt is elfogtak a hétvégén.

Programok

Jelenleg nincsenek programok!