Ugrás a tartalomra

A kamara is elismerte a szakmák sztárjait

Király Csaba
Utoljára módosítva
2022. május 25. szerda 18:00
Megyénk szaktanulói kimagaslóan jól teljesítettek az idei Szakma Sztár Fesztiválon. Két arany- és egy ezüstéremmel tértek haza a budapesti döntőről, emellett többen bejutottak a középdöntőbe. Szerdán teljesítményüket és felkészítő tanáraik munkáját ismerte el a megyei Kereskedelmi és Iparkamara.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) régiós szervezetként koordinálja a helyi versenyzők indulását a Szakma Sztár Fesztiválon. A mindenkori elért szép eredményekre, a befektetett munkára ők is büszkék, ezt pedig rendszeresen külön elismerik.

Képgalériánk a köszöntésről; Fotók: Mocsári László

Szerdán a szervezet székházában ezen célból látták vendégül a megye három dobogós versenyzőjét – Bökös József aranyérmes fodrászt, Zakhar Balázs aranyérmes kereskedő és webáruházi technikust, illetve Molnár Krisztián ezüstérmes műszaki informatikust –, valamint mindenkit, akik legalább a középdöntőbe bejutottak.

Őket Bihall Tamás, a BOKIK elnöke köszöntötte. Elmondta, hogy véleménye szerint minden érintett győztes, hiszen „bátorság és munka kell ahhoz, hogy valaki egy ilyen versenyen elinduljon és megmutassa tudását”.

„Kívánom, hogy ez a teljesítmény kísérje végig az életeteket. Legyetek sikeresek és leljétek örömöteket abban, amit csináltok! – zárta gondolatait, egyben köszönetet mondott mindenkinek, aki valamilyen formában érintett volt az eredmények elérésben.

Bihall Tamás nyújt gratuláló kezet

Miskolc önkormányzata nevében Badány Lajos alpolgármester gratulált. Felidézte, hogy a Szakma Sztár Fesztivál nagyszerű lehetőség a tanulók számára megmutatni szaktudásukat. Ugyanakkor arra is kitért, hogy ők példaként szolgálhatnak a diáktársak számára. „Látszik, hogy a képzés ideje alatt is lehetséges komoly szakmai sikereket elérni” – fogalmazott.

Ezt követően a szakma-tanulás és a szakképzés fontosságára hívta fel a figyelmet az alpolgármester. „Bízom benne, hogy az idén elért szép eredmények a jövőben ismétlődni fognak és egyre több fiatal választja majd a szakiskolák által biztosított színvonalas képzéseket” – zárta a köszöntéseket. Ezt követően jelképes ajándékozás és vendéglátás következett.

Badány Lajos az önkormányzat nevében gratulált

További hírek

Olvasnivaló