Ugrás a tartalomra

Karácsony: Iskolaigazgató mögött lopnak a szocialisták?!

minap.hu/444.hu/Miskolci Napló
Utoljára módosítva
2019. szeptember 28. szombat 10:08
„(…) volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent.” – mondja Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt, egy szerdán kiszivárgott hangfelvételen. A 444.hu online hírportál jelentette meg a súlyos állításokat tartalmazó baráti beszélgetés hanganyagát.

A kiszivárgott hangfelvételételen ugyan Zuglóról beszél a főpolgármester-jelölt, mégis Karácsony szavai „áthallásosak” lehetnek. Köztudott, hogy Miskolcon a magát függetlennek valló Veres Pál iskolaigazgatót támogatja az MSZP-t és a DK-t is magában foglaló Velünk a Város Egyesület. Adódik a kérdés: mi történik Miskolcon, ha nyer az iskolaigazgatóból lett polgármesterjelölt és győznek a szocialisták és a DK?

„Igazából ott a helyi szocikon való kontrollt csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni. Ez a helyzet.”

Többek között ezt mondja Karácsony Gergely azon a súlyos állításokat tartalmazó hangfelvételen, ami szerdán jelent meg a Herbal Reality youtube-csatornáján.

Konkrétan nem hangzik el, de a 444 szerint a szövegkörnyezetből könnyen kikövetkeztethető, hogy Karácsony végig az MSZP meghatározó figuráival folytatott alkudozásokról beszél.  Hamar előkerül az egykori második kerületi polgármester, jelenleg közös zuglói ellenzéki polgármester-jelölt, Horváth Csaba.

A 444.hu kiemelte: Karácsony szerint van olyan forgatókönyv, amiben Zugló jól járna Horváth Csabával, mert ott a helyi szocik feletti kontrollt csak egy szoci tudja megvalósítani.

„(…) akkor elmondom, hogy szerintem miért lenne jó, egyébként miért járna jól Zugló a Horváth Csabával, mert sajnos jól járna, azt kell, hogy mondjam, mert ott igazából a helyi szocikon való kontrollt, azt csak egy MSZP-s politikus tudja jelenleg megcsinálni. Ez a helyzet.”

Ezen a ponton jön talán az egész hanganyag egyik legerősebb mondata – hangsúlyozza ki a 444.

„Ennek az alternatívája pedig egy sokkal jobb renoméjú, volt iskolaigazgató, akit a helyi szocik akarnak, aki két perc után nem fogja tudni, hogy hol van, és szétlopnak mögötte mindent. Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja mi az, amiért börtönbe lehet menni. Ez nyilván kifelé nagyon ciki, meg tartalmiakban is sok szempontból ciki."

Az elhangzottak tükrében adódik a kérdés: mi történne Miskolcon, ha győzne a magát függetlennek valló iskolaigazgató, Veres Pál, aki mögött a szocialisták és a DK is ott áll. A két párt is tagja a Veres Pált támogató, Velünk a Város Egyesületnek. 

A felvétel további részleteit, és Karácsony Gergely reakcióját a 444 által feltett kérdésekre ITT olvashatja.

(Címlapfotó: botost/444.hu)

Miskolci politikusokat is megkérdeztünk: 

Forrás: borsod24.com

Veres Pál (Függetlenek Szíve Egyesület)
Továbbra is él a bizalom egymás iránt, a szövetségünket nem befolyásolják a Karácsony Gergely által elmondottak – nyilatkozta lapunknak Veres Pál polgármesterjelölt. Úgy fogalmazott, „nyilván egy ilyen szövetségben is, mint amilyen a miénk, vannak viták, vannak erősebb és gyengébb láncszemek, de én úgy gondolom, hogy ez így összességében működőképes – fogalmazott Karácsony Gergely kiszivárgott beszédével kapcsolatban az összellenzéki jelölt. Veres Pál hozzátette: Nem gondolom, hogy az esetnek bármilyen következménye kellene, hogy legyen a miskolci kampányra. Város- és nem pártpolitikával igyekszem foglalkozni – mondta.
 

Alakszai Zoltán (Fidesz-KDNP): Lebukott a szocialista logika, pusztán a hatalom megszerzése a céljuk

– Lebukott a szocialista logika – mutatott rá a Fidesz-KDNP miskolci polgármesterjelöltje. – A miskolciak számára most már nyilvánvalóvá válhatott, hogy milyen módon szeretnének azok az erők visszatérni a hatalomba, akik egyszer már tönkretették ezt a várost. Pusztán a hatalom megszerzése a céljuk – hangsúlyozta Alakszai Zoltán. Meglátása szerint egy város irányításához világos programra, értékrendre, és helyi valamint kormányzati szinten is meglévő politikai egységre van szükség. – Az ellenzéki oldalon ezek hiányoznak – mondta, hozzátéve: több morális problémát is észlelhettek már a miskolciak az ellenfélnél. Elég csak arra gondolni, ahogyan reagáltak Kriza Ákos polgármester visszavonulására, a közös értékrend hiányára, vagy éppen a közvélemény kutatási adatok hamisítására. – Aki ilyet tesz, az fél. Erre pedig minden okuk megvan – zárta sajtótájékoztatóját Alakszai Zoltán.

 

Fülöp József Istvánné (Munkáspárt): Miskolcon is megtörténhet az, amiről Karácsony Gergely beszél

Fülöp József Istvánné a Munkáspárt miskolci polgármesterjelöltje elképzelhetőnek tartja, hogy Miskolcon is megtörténhet az, amiről Karácsony Gergely beszélt a kiszivárogtatott hangfelvételen azt mondja egyáltalán nem kizárt, hogy ha Veres Pálék nyerik meg a választást, akkor a mögötte felsorakozó pártok célja, hogy megszedjék magukat. A Munkáspárt polgármesterjelöltje hozzátette az MSZP egyszer már tízmilliárdokkal adósította el Miskolcot. Veres Pál mögött kisebb pártok sorakoztak fel, nem érzem, hogy nagy egység lenne közöttük – tette hozzá Fülöp József Istvánné. Elítélem, hogy hamis adatokkal kampányol Veres Pál és a mögé felsorakozott pártok – fogalmazott a polgármesterjelölt.

Pakusza Zoltán (Mi Hazánk Mozgalom): Veres Pállal a szocialisták fészekrakókkal és kórházbezárással fémjelzett időszaka térne vissza Miskolcra

Veres Pál csapatában több olyan képviselő is van, aki az előző ciklusban benne volt a testületben, sőt komoly szerepe volt például alpolgármesteri pozícióban. A miskolciak, ha visszagondolnak a 2002 és 2010 közötti időszakra, akkor pontosan tudják mi vár erre a városra – jelentette ki Pakusza Zoltán. - Megkerülhetetlen a város nagy problémáiról szólva például – miközben nem értek egyet a Semmelweis kórház szülészetének tervezett bezárásával- hogy 2007-ben a Diósgyőri Kórház bezárásával a szocialisták egy egész városrész kórházi ellátását lehetetlenítették el. 
- Ugyan ez a helyzet a közbiztonsággal is. Miközben kritizálom a jelenlegi városvezetést a közbiztonsággal kapcsolatban, ki kell mondani, hogy 2002 és 2010 között ugyan úgy kiadták a lakcímkártyákat Lyukóvölgyben. Ez az az időszak, amikor a fészekrakókkal elárasztották az Avast. Éppen ezért én pontosan azt gondolom, semmilyen változást nem hozna egy újabb szocialista városvezetés. Velük a 2002 és 2010 közötti időszak térne vissza. 

Kopcsó Gábor (Új Lendület Miskolcért): Veres Pál, Gyurcsány embere, az ellenzéki összefogás visszavezetné Miskolcot a múltba

- Ez a jövő szempontjából egy rendkívül nehéz helyzet. Mi függetlenek vagyunk, és ezt a választást a partvonal mellől figyeljük végig, azt gondoljuk, hogy emögött az ellenzéki összefogás mögött egyéni érdekek állnak, mintsem a város érdekeit szolgáló folyamatok. Azoknak, akik változást szeretnének, mert aktuálisan elégedetlenek a jelenlegi helyzettel, szerintem reálisabb lehetőség a mi jelöltjeinket választani, minthogy visszavezessék a várost a múltba, hogy az egyszer már bizalmat vesztett vezetőket visszajuttassák a város vezetésébe.

- Mára már nyilvánvalóvá vált, hogy Veres Pál mögött döntő többségében a baloldal áll. Az ő neve összekapcsolódott az elmúlt időszakban Gyurcsány Ferenc nevével. A listaállításukból is egyértelművé vált, - amikor a DK egyik elnökségi tagját, Debreczeni Józsefet tették az első helyre -  hogy van egy összefonódás.  Az összellenzéki összefogás mögött alapvetően a Demokratikus Koalíció és az MSZP állnak.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!