Ugrás a tartalomra

Karate VB miskolci versenyzőkkel - Néhány tizeden múlt csak a továbbjutás

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. október 29. vasárnap 21:51
A maximumot hozták ki magukból, de sajnos ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz. A miskolci Justitia Fuji-Yama SE három sportolót delegált a magyar csapat kata válogatottnak a felnőtt karate világbajnokságra.
A képen balról jobbra: Pálinkás András, Tóth Vanda, Elekes Máté, Szilágyi Gergő, Kis Virág (Fotó: magánarchívum)

A miskolci versenyzők – Tóth Vanda, Szilágyi Gergő, Elekes Máté – október 26-án délelőtt léptek tatamira a 24-én kezdődött és 29-ig tartó között WKF Felnőtt Karate Világbajnokságon a budapesti Papp László Sportarénában. 

Kata versenyszámban a női csapatot Anti Zsuzsanna, Fábián Csenge, Sterck Laura, Tóth Vanda, míg a férfi csapatot Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung, Simák Dániel, Szilágyi Gergő képviselte Magyarországot.

A magyar csapat harmadikként lépett tatamira. Először a lányok szerepeltek: Fábián Csenge, Sterck Laura és Tóth Vanda mutathatta be az Anan Dai formagyakorlatot. Koncentráltan dolgoztak és nagy reményekkel várták a pontszámokat. A bírói kar harmincnyolc egész hat tized ponttal díjazta a látottakat, ami sajnos négy tizeddel volt kevesebb, mint a csoport negyedik helyezett németeknek. 

Idő közben már felkészült a férfi kata csapat is, akik közül Elekes Máté, Nguyen Thanh Tung és Szilágyi Gergő léphetett a tatamira. A magyar csapat szinkronban mozogva, magából a maximumot kihozva szerepelt, de sajnos ez sem volt elegendő a továbbjutáshoz. Az Anan Dai kata-ra harminchat egész három tized pontot kaptak, ami hat tizeddel volt kevesebb, mint a csoport negyedik helyén végző és így továbbjutó macedónok pontszámánál. 
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!