Ugrás a tartalomra

Katari vereséggel indult az focivébé

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 20. vasárnap 19:08
Ecuador még úgy is magabiztosan legyőzte a házigazda Katart a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsén, hogy egy gólt elvettek tőle.
Fotó: Salih Zeki Fazlioglu/ ANADOLU AGENCY VIA AFP

A 24.hu tudósítása szerint a meccs maga úgy indult, hogy Ecuador már a 3. percben megszerzi a vezetést, miután Estrada ollózva adott gólpasszt Valenciának. Csakhogy a VAR közbelépett és megállapította, hogy a gólpassz előtt Estrada már egy ponton lesen volt, úgyhogy meg nem adott góllal indult a vb.

Mindez azonban nem befolyásolta a meccset, Ecuador ugyanis félgőzzel is kétgólos előnybe került a szünetig: Valencia előbb kiharcolt majd értékesített egy tizenegyest, majd ugyanő fejjel is eredményes volt. Ugyan a házigazda csapat hónapokon keresztül készült a vébére, ebből a játékban semmi sem látszott, csak a ráadás percekben tudott egy veszélyes, de kaput elkerülő fejest felmutatni.

A második félidő első felében totális unalomba fulladt a mérkőzés, helyzetek csak elvétve voltak, a katari csapat számára sokszor az is megoldhatatlan feladatot jelentett, hogy a saját térfeléről kihozza a labdát.

A későbbiekben sem lett sokkal jobb a meccs, sőt többször is azt láthattuk, ahogy a katari szövetségi kapitány a fejét fogja csapata játékát láttán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!