Ugrás a tartalomra

A kazincbarcikai unikornist felborította, de Hegyalja kapuját is megtépte a viharos szél

Tajthy Ákos 
Utoljára módosítva
2022. január 30. vasárnap 17:17
A tűzoltók folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán a megye területén.

Folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a megyei katasztrófavédelmi igazgatósághoz, délután négyig már hetven helyről kértek segítséget különböző káreset miatt.



- Elsősorban kidőlt fák, leszakadt ágak, megrongálódott épületek miatt érkeznek bejelentések a műveletirányítási ügyeletre. Ezekben a percekben is zajlik a kárfelszámolás, több helyszínen dolgoznak a megye hivatásos és önkéntes tűzoltóegységei - írják.

Alsózsolcán egy egyedi építésű, száz négyzetméteres ház tűzfalát rongálta meg a szél. Az ott lakó öt fő elhelyezéséről lakosságvédelmi intézkedés keretében gondoskodtak. Szerencsen és Mezőkövesden több ház előtetőjét bontotta meg a szél. Bükkábrányban egy melléképület lemeztetejét rongálta meg a nagy erejű szél. Taktaszadán villanyoszlopra dőlt egy fa, így leszakította a vezetéket

Bár a katasztrófavédelem közleményében nem esik róla szó, úgy tudni két nagyobb városban is emblematikus alkotásokat rongált meg a szélvihar.

Az egyik kazincbarcikai illetőségű Facebook-csoport felvételei szerint vélhetően a viharos szél döntötte ki Szőke Miklós Gábor falécekből összeállított Unikornis szobrát. Ennek sziluettje formálja jelenleg Kazincbarcika, vagyis a Kolorcity logóját. 

Forrás: Facebook

A helyi hírportál, a Kolorline azt írja, az Egressy úti körforgalomban felállított alkotást a Barcika Park Nonprofit Kft. elszállította, javítás és megerősítés után pedig visszahelyezik a korábbi helyére.

Fotó: Kolorline

A GloboTV felvételeinek tanúbizonysága szerint Szerencsen pedig a Hegyalja kapuját rongálta meg a viharos erejű szél. 

Az Időkép információi szerint az M3-es autópálya 117-es és 118-as kilométere között a sávokat elválasztó háló szakadt le, és akadályozza a forgalmat.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk az Országos Meteorológiai Szolgálat reggel 127 km/h-s széllökéseket mért a János-hegyen, az Időkép másodperces szélmérőik közül az egyik Siófokon 126 km/órás széllökést mért.

A szél a Kékestetőt is elérte, ahol hófúvást okozott:


A Dunántúlon, például a Fejér megyei Seregélyes határában pedig porvihart kavart:


 Ha az ön környezetében is viharkárt lát, kérjük fotózza le és küldje el nekünk az info@mikom.hu címre, de üzenetben is várjuk a képeket minap.hu Facebook-oldalán.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!