Ugrás a tartalomra

Kékesi Márton: Jobban szeretnék teljesíteni, mint az előző olimpián

dvtk.eu//minap.hu
Utoljára módosítva
2022. január 22. szombat 10:48
Kékesi Márton személyében közel tíz év után szurkolhatunk majd diósgyőri sportolónak az olimpián, miután a miskolci születésű alpesi síző kvalifikált a 2022-es pekingi téli játékokra. Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára, Szabó Tamás, a DVTK SE főtitkára és a klub első téli olimpikonja pénteken sajtótájékoztatón értékelte a történelmi kvótaszerzést.
Fotó: Parai Roland

- Erre az olimpiára volt a legnehezebb kijutnom és megszerezni az egyetlen férfi kvótát az eddig soha nem látott szétlövéses versenyben - mondta Kékesi Márton, a DVTK első téli olimpikonja. Nagyon sokat jelent nekem, hogy van egy olyan biztos háttér, ami megnyugvást biztosít, aminek következtében megfelelő körülmények közt tudom végezni a felkészülést. Nagyon örülök annak, hogy velem együtt a DVTK-t is képviselhetem majd a februári olimpián Pekingben. Nagy nyomás lesz majd rajtam, de jó versenyző típus vagyok, a nyomást és az elvárásokat le tudom küzdeni a rajtban. Sokat segítenek a bíztató üzenetek és a közösségi oldalakon a támogatás. Főleg annak fényében, hogy az olimpián nem lehetnek majd nézők. Jobban szeretnék teljesíteni, mint az előző olimpián, amivel abszolút elégedett lennék, de elsősorban méltóképpen szeretném képviselni a DVTK-t, Magyarországot és magamat. Ha sikerülne a harmincon belül végezni, az egy nagyon szép eredmény lenne.

- Kilenc nap múlva utazik Pekingbe a 2022-es téli olimpia második legnagyobb kontingense, köztük Kékesi Márton is - folytatta Petrahn Barbara, a Magyar Sí Szövetség főtitkára. Biztosak lehetünk abban, hogy Marci mindent megtesz azért, hogy a lehető legjobb helyezést érje el. Tokióban már megtapasztaltuk, hogy az olimpia egy kicsit más lesz, mint a többi. Nem lesznek nézők es a sportolók csak saját magukra és az edzőikre számíthatnak majd. Arra kérek mindenkit, hogy egy kicsit jobban szurkoljanak Marcinak, hiszen szükség lesz rá.

- Mikor 2013-ban először megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy vissza kell építeni a régi nagy DVTK-t, akkor többek között az ilyen pillanatok voltak azok, amiért ezt a munkát elkezdtük - vette át a szót Szabó Tamás, a DVTK főtitkára. Úgy gondoltuk, igenis szükség van arra, hogy nem csak Budapesten, hanem vidéken is legyen sportélet és legyenek olyan sportolók, akik a vidéki színeket képviselni tudják világversenyeken és olimpiákon. Marci erre egy tökéletes példa, aki miskolci születésű és itt, a bánkúti sípályákon került először sí a lábára. Az ő példája rendkívüli motivációt adhat az összes fiatal diósgyőri sportolónak, hogy innen Miskolcról, az itteni feltételek mellet, megfelelő elszántsággal és megfelelő szakmai munkával el lehet jutni ezekbe a magasságokba. Utoljára 10 évvel ezelőtt volt sportolónk az olimpián Deák-Bárdos Mihály személyében. Nagyon bízunk benne, hogy a példájukat nagyon sok miskolci gyerek fogja követni. A mi feladtunk az, hogy minden feltételt megteremtsünk ehhez. Két olimpiai szereplés nem lehet véletlen, különösen úgy, hogy egy nagyon súlyos sérülésből épült fel. Ez is mutatja a sportolói kvalitásait, és biztos vagyok benne: mindent meg fog tenni azért, hogy jobb eredményeket érjen el, mint 2018-ban és előrelépjen.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!