Ugrás a tartalomra

Kelet-Ázsia kultúrájából indít kurzust a Miskolci Egyetem

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. szeptember 12. csütörtök 20:52
Dél-Korea és a kelet-ázsiai kultúra megismertetésére és népszerűsítésére új, szabadon választható kurzus indul a Miskolci Egyetemen a 2024/2025-ös tanév első félévében.

Mindezt hatalmas lehetőségnek tekinti a campus, szögezte le az egyetem rektora a kurzus ünnepélyes megnyitóján, hozzátéve: a későbbiekben szeretnének kapcsolatokat felvenni dél-koreai felsőoktatási intézményekkel is.

Horváth Zita az első, bevezető alkalmon az intézmény történetéről beszélt a hallgatóknak. Tette mindezt azért - ahogy kifejtette -, hogy a szeptember és december közötti előadásokat heti rendszerességgel megtartó neves hazai és külföldi előadóknak a diákok is mesélni tudjanak.

A Miskolci Egyetem első embere hangsúlyozta: céljuk, hogy a jelenleg ötszáz külföldi hallgatójuk 2030-ban elérje az ezer főt. Úgy véli, fontos, hogy minél több idegen kultúrával ismerkedhessenek meg a hallgatók.

Emlékeztetett: az egyetemen működő Konfuciusz Intézet révén a kínai kapcsolatok ápolásáért évek óta rengeteget tesznek. Távlati céljuk - állapította meg Horváth Zita -, hogy egy ehhez hasonló koreai intézetet is létrehozhassanak.

Az Eurasia Foundation támogatásával, valamint a Magyar Nemzeti Levéltár és a Miskolci Egyetem együttműködésében megvalósuló kurzus első szakmai előadását ezt követően Szabó Csaba, a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgatója tartotta meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!