Ugrás a tartalomra

Keresik a Győri kapu legszebb kertjét, balkonját

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. június 09. kedd 15:26
A versenyt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt részeként hirdeti meg.

Az akció a Győri kapu városrészben található családi házakban, illetve a lakótelepen a panelházak között található kertek, balkonkertek kialakítására, gondozására irányul – tájékoztatta lapunkat Lichtenstein Raymond, a Kapuzörgető program szakmai vezetője.

A verseny kiírását a közösségfejlesztési folyamatban résztvevő aktív helyi lakosok állították össze, akik résztvesznek a program lebonyolításában is. A szemléletformáló program a generációk közötti tudásátadásra is lehetőséget ad – ez az igény a Kapuzörgető kezdeményezés közösségi tervezése során fogalmazódott meg.

A versenyt olyan ingyenes tanulókörök, közösségi beszélgetések, fórumok előzik meg, amelyeken egymástól, illetve szakemberektől tanulhatunk, leshetünk el gyakorlatias ismereteket az otthoni kertészkedéssel kapcsolatban. Az események időpontjáról és helyéről a Kapuzörgetők közösségi oldalán tájékozódhatnak.

A játékszabályokról: a megmérettetésben bárki részt vehet, aki a Győri kapu lakója, lefotózza kertjét, balkonját és elküldi azokat a gyorikapu@erke.hu címre. A szervezők kérik, hogy a levélben adják meg nevüket, elérhetőségüket és a kert címét (elég az utcanév megadása). Akinek nem áll módjában fotózni, a 30/179 4426-os telefonszámon is jelentkezhet és egyeztetett időpontban a kapuzörgetők elkészítik a fotókat. A beküldött képek alapján zsűri választja ki azokat, amelyeket személyesen is megtekintenek a győztesek kihirdetése előtt. Valamennyi beküldött kép közönségszavazáson is részt vesz a Kapuzörgetők közösségi oldalán. Beküldési határidő: július 31. Mindkét kategória (kert, balkon) első három helyezettje, valamint a közönségszavazás győztese ajándékcsomagot kap, valamint emléklapot. Eredményt augusztus 17-én hirdetnek.

– Építsük, szépítsük közösen lakókörnyezetünket, várjuk a jó példák bemutatását! Kié lesz a Győri kapu legszebb kertje, balkonja? – zárta a szervező.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!