Ugrás a tartalomra

Kertgondozás egyszerűen, akkumulátoros kerti gépek segítségével

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 16. szerda 12:48
Egy saját kert kiváló lehetőség a szabadidő kellemes eltöltésére, pihenésre, ugyanakkor komoly elfoglaltság is, hiszen rengeteg munkába kerülhet a fenntartása minden évszakban.

A kertészkedés nemcsak kényszerű kötelesség, hanem sokak kedvelt elfoglaltsága is, hiszen a növényekkel való foglalatoskodás relaxál, ellazít, fizikailag is kifárasztja az embert, így testnek, szellemnek és léleknek egyaránt jót tesz.

Az a szép, zöld gyep

Szinte minden kerttulajdonos álma az üde zöld, egészséges gyep és növényzet. Ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, törődésre, odafigyelésre és sok munkára van szükség, amelyet nagyban megkönnyíthetnek a rendelkezésre álló szerszámok, eszközök. A Legjobb Munkaruha Webshop kerti gép kínálatában megtalálsz minden, a fű és a növények, a kert gondozásához szükséges akkumulátoros szerszámot, amelyek megkönnyítik a mindennapi munkákat a ház körül.

Az akkumulátorral működő kerti gépek kényelmesen használhatók, hiszen nem igényelnek hálózati áramot, így egyrészt nem kell kerülgetni a vezetékeket, másrészt a csatlakozó sem szabja meg a használhatóság hatótávolságát. A korszerű akkumulátoroknak köszönhetően hosszú üzemidő és nagy teljesítmény biztosított. 

A gyep megfelelő gondozása

A fűnyírás szezonja tipikusan a nyár, a gyep gondozása azonban minden évszakban időszerű. Ahhoz, hogy főidényben teljes díszében pompázhasson, komoly előkészítő, télre felkészítő és fenntartó gondozásra van szükség. A siker érdekében minden művelet fontos, kihagyhatatlan, a gyep szellőztetésétől kezdve a felülvetésen át a fűnyírásig. 

A fűnyírást megkönnyíti egy, az adott kerthez méretezett, jó minőségű és teljesítményű fűnyíró. Még komfortosabb és gyorsabb, ha akkumulátoros fűnyíróval végzed és nem kell kerülgetni a vezetéket. Az akkuk feltöltése sem okoz gondot, amíg töltenek, addig pihenhetsz egy kicsit vagy lenyírhatod a fűszegélyeket, sövényeket, szintén vezeték nélküli gépekkel. 

Teendők ősszel

A kertet is fel kell készíteni a télre, így ősszel nagyüzem van a kertekben. A füvet érdemes visszavágni, szellőztetni, amennyiben szükséges, felülvetni, a fagyveszélyes növényeket betakarni, a dézsás növényeket a fagyok beállta előtt fagymentes helyre vinni. 

Ha a helyben komposztálás mellett döntesz is, és a leveleket hagyod a talajon, a ház előtt, a bejárat körül akkor is célszerű összegyűjteni, hiszen amellett, hogy nem szép látvány, nedvesen akár balesetveszélyes is lehet. A lombszívók, -fúvók segítségével gyerekjáték a levelek összegyűjtése, bezsákolása. 

Tanácsos azonos márkájú akkumulátoros kerti gépeket választani, így a kompatibilitásnak köszönhetően nem kell minden eszközhöz külön akkumulátort vásárolni. Az akkus kerti szerszámok halkabb üzemmódot tesznek lehetővé, mint benzinmotoros változataik, így a szomszédokat is kevésbé zavarja a használatuk. 

Tedd élvezetessé a kerti munkákat, válassz a feladatokat megkönnyítő és ezáltal azok idejét jelentősen csökkentő akkumulátoros kerti gépek közül.
 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!