Ugrás a tartalomra

Késes ölelés 

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2023. június 01. csütörtök 10:06
Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 42 éves férfi ellen, aki az utcán összetalálkozott külön élő élettársával, elővett egy kést, közölte vele, hogy megöli, a nőt kezeivel átkarolva magához húzta, és megvágta a nyakát.

A vádirat szerint a vádlott 2022. február hónap második felében a délutáni órákban lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen, az utcán tartózkodott, amikor gyalogosan elhaladt mellette a tőle külön élő élettársa - írja az eset kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A nő a lakása felé tartott, a vádlott követni kezdte, amely közben trágár kifejezéseket kiabálva, folyamatosan szidalmazta. A sértett ezt megelégelve, megállt, odalépett a vádlotthoz és azt kérdezte tőle, hogy miért nem áll már le, meg akarja ölni?
Egyidejűleg ellökte magától a férfit, aki ennek hatására hátralépett. A vádlott viszont ezután a ruházatából elővett egy kést, közölte a sértettel, hogy megöli, hozzálépett, kezeivel átfogva, közvetlenül magához húzta, és a késsel a nyakának hátsó felületét megvágta. 

A nő igyekezett kiszabadulni a fogságból, és végül elmenekült a helyszínről. A cselekmény során 8 napon belüli gyógytartamú metszett, felszínes hámsérülést szenvedett el.

Az ügyészség a más ügyben kiszabott szabadságvesztés büntetését töltő – többszörös visszaesőnek minősülő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!