Ugrás a tartalomra

Készülnek az újranyitásra a szállodák

minap.hu/MiskolcTV
Utoljára módosítva
2021. április 19. hétfő 10:17
A kényszerű szünet alatt a szállodák többségében már minden lehetséges felújítást és karbantartást elvégeztek, azonban azt még nem tudni, mikor nyithatnak újra.
Várják a nyitást. Fotó: Juhász Ákos

Már nagyon várják az újranyitást a miskolci szállodák. A Miskolc Televízió Híradója által megkérdezett hotelek üzleti céllal érkező vendégeket jelenleg is fogadnak, de nyári foglalási időpontjaik még nincsenek. Nehezen tudnak tervezni, de bíznak benne, hogy nyárra újra lendületet kap majd a hazai turizmus. A szálláshelyek többsége a felújításokkal már végzett, jelenleg folyamatos takarításokkal és fertőtlenítésekkel készülnek a vendégek fogadására.

Ahogyan az ismert, a szállodák, szálláshelyek tavaly november 11-e óta nem fogadhatnak turistákat. A szálláshelyek hónapok óta csak üzleti céllal érkező vendégek előtt állnak nyitva. A Híradó által megkérdezett egyik belvárosi szálloda 34 szobában csaknem 70 embernek tudna férőhelyet biztosítani, de most csak 30-40 százalékos a kihasználtság. A járványhelyzetben ők is igyekeznek mindent megtenni, hogy megvédjék a vendégek és a dolgozók egészségét. A bejáratnál lehetőség van kézfertőtlenítésre és a szobákat is alaposabban takarítják. Ahhoz, hogy tervezni tudjanak, már várják a kormány további újranyitási intézkedéseit – mondta el Viszlai Katalin, az Öreg Miskolcz Hotel és Étterem adminisztrátora.

– Úgy látjuk jelenleg, hogy az emberek kivárnak, még nem érkezett hozzánk magáncélú megkeresés, egyelőre csak üzleti foglalásaink vannak – tette hozzá.

Ugyanezt tapasztalják más, szintén a Híradó által megszólaltatott szálloda dolgozói is. A szállodát üzemeltető City Rendezvény Iroda Kft. ügyvezetője, Barkócziné Kertész Kata elmondta, már felkészültek, és amint lehet, meg tudnak nyitni.

– Minden olyan munkát, karbantartási feladatot elvégeztünk, amivel a vendégek kényelmén és komfortérzetén tudtunk javítani. A szobákban szőnyegeket és bútorokat cseréltünk, a közösségi terekben, a drinkbárban pedig festettünk és minden olyan fertőtlenítési dolgot elvégeztünk, ami komfortosabbá és biztonságosabbá teheti majd vendégeink itt töltött idejét – mutatott rá. Az ügyvezető hozzátette, egyelőre azt tapasztalják, hogy bár érdeklődő van, egyelőre még senki nem mer foglalni. Hogy a szállodák mikor nyithatnak, még nem lehet tudni.

További hírek

Olvasnivaló