Ugrás a tartalomra

Két keréken Krisztiánért!

Balogh Csilla
Utoljára módosítva
2023. március 22. szerda 14:44
Jótékonysági motoros és biciklis felvonulást tartanak Miskolcon április 8-án két nemes cél érdekében.

A szervezők a nagybeteg Krisztián gyógykezeléséért, valamint a motoros és a kerékpáros balesetek megelőzéséért ülnek nyeregbe és várják a rendezvényre a csatlakozni szándékozókat. A megmozdulás célja egyfelől adománygyűjtés, másfelől pedig felhívás a biztonságos közlekedésre, a kölcsönös egymásra figyelésre. A tavasz beköszöntével ugyanis ugrásszerűen megnő a motorosok és a kerékpárosok száma az utakon, amely egyre több balesetveszélyes helyzetet teremthet a közlekedésben.

Ahogy a kölcsönös egymásra figyeléssel emberi életeket menthetünk meg, akképpen jobbá is tehetünk. Ennek szellemében a szervezők adománygyűjtéssel szeretnék elősegíteni egy tiszaújvárosi tűzoltó két és fél éves kisfiának, Baka Krisztiánnak a gyógykezelését. A kilenc hónapos koráig teljesen egészséges kisfiú 2021-ben egy bakteriális agyhártyagyulladás következtében több hetes kómába esett.

– A súlyos lefolyású betegség következtében Krisztián pupillái nem reagálnak a fényre, mindkét fülére hallásvesztést szenvedett el, de jobb fülének hallása egy cochlearis implatátum beültetésével még talán megmenthető. Sajnos a károsodás következtében mozgása is korlátozottá vált. Jelenleg Krisztián elgyengült izmait próbáljuk megerősíteni, hogy képes legyen önállóan tartani saját felsőtestét és a fejét, amelyekhez viszont kellőképpen erős hátizomzatra és nyakizomzatra van szükség – nyilatkozta a Miskolci Naplónak Krisztián édesanyja, Baka-Viski Eszter.

Forrás: mizumiskolc.hu

A család szakadatlanul küzd és mindent megmozgat gyermeke gyógyulásáért. Jelenleg heti négy-öt alkalommal járnak különféle fejlesztésekre az elvesztett vagy károsodott idegrendszeri funkciók javítása, illetve részleges visszanyerése érdekében, és szeretnék bővíteni a rehabilitációs kezelések palettáját. Intenzív és komplex terápiát nyújtana a Nemzetközi Intenzív Rehabilitációs Intézet, a Borsóház, ahol idegrendszeri érintettség esetén a szakemberek segítik átbillenteni a sérültet a megrekedt fejlődési szakaszokon, illetve traumákon.

– Ez a terápia talán Krisztián állapotában is nagyobb mértékű javulást eredményezne. Azt tehetjük a fiunk érdekében, hogy annyi kezelésre visszük el, amennyire csak lehet, abban reménykedve, hogy valamelyik terápiára pozitívan reagál majd – mondta bizakodva az édesanya.

Az állam által nem finanszírozott kezeléseket a család csak adakozásból képes fedezni. Több vállalkozó, vállalkozás, egyesület, alapítvány állt azonnal az ügy mellé, köztük az általában szervezeteket segítő, Első Miskolci Lions Klub is.

– Krisztiánnal azért tettünk kivételt, mert az ő esetét rendkívül tragikusnak ítéltük meg, hiszen a betegség következtében több szerve is elvesztette a funkcióképességét. Mivel a Lions mozgalom elsősorban látássérülteket és vakokat segít úgy gondoltuk, hogy Krisztiánt beemelhetjük a támogatottjaink körébe, így talán sikerül őt olyan fejlesztő kezeléshez juttatni, amely jelentősen javíthat az állapotán – közölte Kiss László, az Első Miskolci Lions Klub soros elnöke.

A motoros és a kerékpáros felvonulás április 8-án (szombaton) délelőtt 10 órakor a Tudomány és Technika Háza előtti térről indul, és ide is érkezik vissza. Ezt követően a téren 11 órától különböző programok várják az érdeklődőket.

A pénzbeli felajánlásokat a rendezvény helyszínén, illetve a család folyószámlájára történő átutalással lehet megtenni:

Baka Krisztián – 11773346-35174875-00000000 – Közlemény: Két keréken, életekért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!