Ugrás a tartalomra

Kétéves gyermek botlott a forróvizes fazékba

minap.hu
Utoljára módosítva
2021. október 27. szerda 09:21
Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség egy 27 éves nő ellen.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen lévő lakásában tartózkodott gyermekeivel 2018 augusztusának elején, amikor a konyhában tésztafőzéshez vizet melegített egy öt literes fazékban. 

Az elkészült tésztát kivette a főzőléből, majd miután meghallotta, hogy a hat hónapos gyermeke felsír, a forróvizet tartalmazó fazekat letette a földre, és bement a szobába megnyugtatni. Ez idő alatt azonban a két éves fia, aki addig az udvaron játszott, bement a konyhába, megbotlott a fazékba, ezzel azt magára borította leforrázva a lábát. 

A gyermek hangos sírására a vádlott azonnal elkezdte az ellátását, a szomszédból pedig mentőt hívtak. A baleset következtében a gyermek az alsó végtag elsőfokú, illetőleg a láb másodfokú 8 napon túli gyógytartamú égési sérülését szenvedte el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben - tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésében a próbára bocsátást indítványozta – áll a megyei főügyészség sajtóközleményében. 


 

További hírek

Olvasnivaló