Ugrás a tartalomra

A kétszáz éve született Petőfire emlékezett a Velünk a Város frakció

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. január 01. vasárnap 11:39
A bicentenárium alkalmából Veres Pál polgármester és a Velünk a Város képviselőcsoportjának tagjai a költő János vitéz című művének részletét adták elő. 
Grafika: petofi200.hu

"Petőfi volt az első magyar influenszer, a korszak legnagyobb kommunikációs stratégája. Másfél év alatt vált ismeretlen karakterből meghatározó divatszerkesztővé, ismert íróvá, költővé. Üzeneteit közérthetően fogalmazta meg, így vált a kulturális élet megkerülhetetlen szereplőjévé és a szabadságharc legjelentősebb alakjává. Olyan kirívóan öltözködött, mint most Lady Gaga, dokumentált személyiségfejlődése izgalmas, összetett karakterre vall. Egyéni érdekei hajtották, de határok és konvenciók tartása nélkül szolgálta a közösség érdekeit egyaránt. A reformkor nagyjai tehetségükkel, hitükkel és tettrekészségükkel egytől egyig olyan példaképeink, akikhez időről időre visszanyúlunk, amikor elkötelezettségről, a változásra való hajlandóságról, érdemi összefogásról, vagy a modern magyar nemzeteszméről gondolkodunk" - írja a petofi.hu. 

A Petőfi200 bicentenárium alkalmából, Veres Pál polgármester és a közgyűlés Velünk a Város frakciója tagjainak közreműködésével készült videót vasárnap reggel Simon Gábor képviselő osztotta meg. Megtekinthető itt:  

h

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!