Ugrás a tartalomra

Kezdődik a Vár utcai gesztenyefák gallyazása

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 08. kedd 14:06
Minősített favizsgálót bízott meg Miskolc önkormányzata, hogy minden egyes fáról szakvéleményt készítsen, a szakértő megállapította, hogy a vadgesztenyefasor fái gondozást és egészségügyi beavatkozást igényelnek.

A vizsgálatok eredményét ősszel az összes egyednél táblákon jelölték, emellett az Önkormányzat egy minden részletre kiterjedő favizsgálati, valamint faápolási jegyzőkönyvet is kapott, és az eredményekről egy fórumon a lakosságot is tájékoztatta. 

Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere, a terület önkormányzati képviselője tavasszal tett javaslatot a Vár utcai vadgesztenyefák megmentésére. Ezután az Önkormányzat – a nehéz gazdasági helyzet, a brutálisan megdrágult energiaárak ellenére - megteremtette a beavatkozáshoz szükséges forrást, mára a beszerzési eljárás is lezárult, megvan a kiválasztott minősített faápoló, aki a szerződésben megfogalmazott kritériumok szerint elvégzi azokat az ápolási munkákat, amelyekkel a fák biztonságosan megmenthetők.

A huszonnyolc darab vadgesztenyefán koronakönnyítéseket, visszavágásokat, seb- és odúkezeléseket végeznek november 9-én (szerdán), reggel 9 órától. A munkák november 30-ig befejeződnek. A kivitelező a szerződés szerint a megfelelő vastagságú ágakat darabolva, az egyéb zöldhulladékot aprítva szállítja a Miskolci Városgazda Kft. nádasréti telephelyére - közölte a Városháza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!