Ugrás a tartalomra

Ki ne golyózzanak! Miskolcon rendezik a Pétanque Diákolimpia észak-magyarországi területi döntőjét

Muntyán Bernadett
Utoljára módosítva
2019. április 25. csütörtök 18:56
A Komlóstetői Általános Iskolában rendezik meg az országos Pétanque Diákolimpia észak-magyarországi területi fordulóját. Csütörtökön az általános iskolások pénteken pedig már a középiskolások, összesen 140 diák méreti meg magát a pályákon.
Fotók: Végh Csaba

A pétanque egy francia eredetű, könnyen elsajátítható golyósjáték. Játszható egyéniben és párosban fejenként három golyóval, illetve háromfős csapatban fejenként két golyóval. Egy mérkőzés menetekből áll. A játék célja, hogy a csapatok a golyókat közelebb jutassák a célgolyóhoz (öcsi), mint az ellenfél. Ezt közelítő dobással vagy az ellenfél golyójának kilövésével tehetik meg. Mindig az a csapat dob, amelynek a golyója rosszabb pozícióban van. Egy menet végén az a csapat kap pontot, akinek a golyói közelebb vannak az öcsihez. A mérkőzést az nyeri, aki előbb eléri a 13 pontot.

Végh Csaba képgalériája!

Zsarnainé Hevesi Ildikó, főszervező kifejtette: hetedik éve rendezik meg a Diákolimpia észak-magyarországi területi döntőjét, ahonnan kategóriánként az első négy helyezett jut az országos versenyre, Veszprémbe.

Komlóstető önkormányzati képviselője, Gazdusné Pankucsi Katalin maga is támogatója a pétanque-nak. Az iskola közelében pályákat építtetett, hogy minél többen hódolhassanak ennek a sportágnak. A képviselő elmondása szerint, már tavaly is kevés volt a pálya, ezért úgy gondolta, megtámogatja az iskolát plusz két pályával.

Az újonnan kialakított pályákkal a komlóstetői gyerekek és felnőttek most már kedvükre hódolhatnak szenvedélyüknek.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!