Ugrás a tartalomra

Kiállítják a miskolci adventi villamost

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. december 01. csütörtök 10:56
Mutatjuk, hogyan érintik a városi közösségi közlekedést a hétvégi programok.

Meccsnap

Szombat délután 1 órától rendezik meg a soron következő NB II.-es mérkőzést Diósgyőrben, a szombathelyi csapat érkezik a piros-fehérekhez. A mérkőzés miatt az MVK Zrt. rásegítő járatot indít az 1-es villamos vonalán, segítve ezzel a szurkolók könnyebb hazajutását.

A meccs miatt változás van az adventi villamos december 3-ai közlekedésében is. Mivel várhatóan sokan mennek majd ki a stadionba, a Tiszai pályaudvar végállomásról 14:10-kor induló és Felső-Majláth végállomásról 14:55-kor induló járat nem közlekedik, helyette az 1-es villamos vehető igénybe.

Régiségvásár

Ahogy megszokhattuk, a régiségvásárok idején villamospótló autóbuszok közlekednek a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között. Most vasárnap reggel 7 és délután 3 óra között is ennek megfelelően alakul a közlekedés.

A régiségvásár miatt elrendelt vágányzár ideje alatt az MVK - a vásárba kilátogatóknak kedveskedve - kiállítja az adventi villamost a Városház téri villamosmegállóba (Tiszai pályaudvar irányába), amit bárki megtekinthet délelőtt 10 órától.

A villamospótló buszok az alábbiak szerint közlekednek:

Az első pótlóbusz a Tiszai pályaudvarról 07:10-kor, az utolsó 14:55-kor indul.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei:

a Tiszai pályaudvaron a 31-es járat megállójából indul,
a Selyemrét és a Centrum/Szinvapark között a villamos megállóhelyén,
a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbuszmegállóban áll meg (Felső-Majláth irányába a bank előtt a 14-es járat megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a 14, 28, 34, 35, 35R és 44-es autóbuszok fedett megállóhelyén).
a Városház tér megálló helyett a 11-es járat Szemere-kert megállóhelyén áll meg.
a Malomszög utcán Felső-Majláth irányába a villamos megállóhelyén, a Tiszai pályaudvar irányába a szökőkút mellett kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!