Ugrás a tartalomra

A kicsiké volt a főszerep a szimfonikusoknál

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. október 11. kedd 10:27
Több mint 800 gyermek tapsolt a Miskolci Szimfonikusoknak az elmúlt napokban. Október 5-én a 3-8 éves korosztálynak tartott két teltházas Zendülő koncertet a Zenekar, majd vasárnap a legkisebbeket várták a Ciróka Babakoncertre.
A Ciróka Babakoncertre a legkisebbeket várták. Fotók: Miskolci Szimfonikus Zenekar

Ezúttal a fafúvós hangszerekkel ismerkedtek a miskolci és környékbeli óvodások, kisiskolások a Miskolci Szimfonikusok Zendülő koncertjein. A Zenekar 3-8 éveseket célzó programjának főszereplője Riri manó (Handa Eszter), aki a számára megfelelő hangszert keresi Allegretto városkában. A forgatókönyvíró és műsorvezető Turcsán Zsófia a program megalkotásakor az előzene mellett, a különböző zenepedagógiai módszereket is előtérbe helyezte, és persze nem marad el a közös éneklés és mozgás sem. A gyerekek pedig Riri manóval együtt ismerhetik meg a hangszereket, útjuk során sok-sok játékkal és vetítéssel. Az október 5-i dupla koncerten összesen több mint 700 gyermek vett részt a Művészetek Házában.

Ezúttal a fafúvós hangszerekkel ismerkedtek a miskolci és környékbeli óvodások, kisiskolások a Miskolci Szimfonikusok Zendülő koncertjein

Vasárnap pedig újra a legkisebbeket várták a zenekar székházába, a Malomba. A töretlen népszerűségnek örvendő Ciróka babakoncerten ezúttal Lúd-Millával (Handa Eszter) kalandozhattak az apróságok. A koncertek koncepcióját a 0-3 éves gyerkőcökre szabottan állította össze Bukáné Kaskötő Marietta forgatókönyvíró, műsorvezető. Így az egészen picik családjukkal együtt, interaktívan ismerkedhetnek az élőzenével, kényelmes, színes, bababarát környezetben. A siker ez esetben sem maradt el, s megtelt a zenekar próbaterme babakacajjal.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!