Ugrás a tartalomra

Kifosztások és lopások miatt ítélték el a miskolci zsebest

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. március 26. kedd 10:38
A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki különböző sértettek pénztárcáit vagy mobiltelefonjait tulajdonította el.
Fotó: illusztráció (Forrás: depositphotos.com)

Az ítélet szerint a vádlott 2022-ben összesen huszonhárom alkalommal követett el lopási és kifosztási cselekményeket, rendszerint a sértettek táskájába, szatyrába vagy zsebébe benyúlva vette el azok pénztárcáit vagy mobilkészülékeit – közölte a Miskolci Törvényszék sajtóközleményében. 

Egyes esetekben a sértettek idős korát, máskor pedig egyszerű figyelmetlenségét használta ki a férfi, aki nem válogatott: villamoson, autóbuszon, boltban, piacon vagy éppen az utcán sétálva is követett el bűncselekményt. Az eltulajdonított pénztárcák némelyikében 40–60 ezer forint készpénzt, továbbá bankkártyákat, illetve személyes iratokat is talált. 

A bíróság a vádlott bűnösségét kifosztás és lopás bűntettének minősített eseteiben, okirattal visszaélés, készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétségében és lopás vétségének minősített eseteiben állapította meg, ezért őt halmazati büntetésül öt év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül öt év közügyektől eltiltásra ítélte, vagyonára mintegy félmillió forint összeg erejéig vagyonelkobzást rendelt el, valamint kártérítés megfizetésére kötelezte az egyes sértettek javára.

A büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a bíróság a férfi beismerését és azt, hogy az okozott kár részben megtérült, míg súlyosító körülményként esett latba a büntetett előélet, a halmazatban lévő cselekmények nagy száma, valamint az elszaporodottság.

Borítókép: illusztráció (Forrás: depositphotos.com)

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!