Ugrás a tartalomra

Kihirdetették a ponthatárokat

minap.hu
Utoljára módosítva
2020. július 24. péntek 12:13
A Miskolci Egyetem megtartotta népszerűségét, az országos átlagnak megfelelően alakult a felvettek száma. A ponthatárhúzás utáni eredményekből kiderült, hogy 2020 szeptemberében több mint kétezer elsőéves kezdheti meg tanulmányait egyetemünkön.

A Miskolci Egyetem karaira 2020-ban összesen négyezer-kettőszázkilencvennégyen jelentkeztek, közülük ezidáig ezerkilencszázkilencvenegyen nyertek felvételt – ami a jelentkezők negyvenhat százaléka. Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese elmondta, a felvételi adatok közül kettő beszédes. – Az első helyen jelentkezők mintegy nyolcvan százaléka nyert felvételt, közülük több mint nyolcvan százalék állami ösztöndíjas képzésre, ami köszönhető a helyek bővülésének. Ez azt jelenti, hogy aki ebben a régióban szeretett volna továbbtanulni, az első akadályt leküzdötte. A mesterképzésre jelentkezők száma is tíz százalékkal emelkedett, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon például több mint negyven százalékkal. Ez azért fontos, mert évek óta tendencia, hogy aki alapképzésben befejezte tanulmányait, az nem megy tovább mesterképzésre. Továbbá mintegy százhetven új nemzetközi hallgatója lesz az egyetemnek, akikkel együtt végül több mint kettőezer-kettőszázan kezdik meg tanulmányaikat, a jelenlegi állás szerint. Itt azonban meg kell említeni, hogy van lehetőség pótfelvételire, ahonnan még kétszáz hallgatót remélünk – mondta a rektorhelyettes, aki hozzátette, a pandémia miatt még nincs tudomásuk a pótfelvételi időpontjáról. Erről július 27-étől, hétfőtől lehet tájékozódni a Miskolci Egyetem honlapján. További különlegesség, hogy idén állami ösztöndíjas helyekre is lehet még pótfelvételizni. 

A legnépszerűbb szakok közé tartozott a jogász, az ápolás és betegellátás, a gazdálkodás és menedzsment, a gyógypedagógia, a programtervező informatikus, a vegyészmérnök, valamint a műszaki földtudományi alapszak. A legmagasabb pontszám, a maximálisan elérhető ötszáz a Bölcsészettudományi Kar állami ösztöndíjas magyar-történelemtanár szakpárjára volt. Négyszáztíz fölötti pontszámmal pedig jogász levelezőre, régész önköltségesre, angol-történelemtanárra, valamint magyar- és angol-etikatanárira nyerhettek bejutást a leendő hallgatók.​

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!