Ugrás a tartalomra

Kihirdették a ponthatárokat - a Csengey kertben izgulhattak a fiatalok

Nagy-Hankó Krisztina
Utoljára módosítva
2024. július 24. szerda 23:07
A legtöbb fiatal arcról a boldogság sugárzott, a felvételi sikerének öröme. Sok-sok magasba emelkedő kéz és hangos sikítás jelezte, hogy a diák felvetélt nyert a kívánt felsőoktatási intézménybe.
Fotók: Mocsári László

Szerdán este nyilvánosságra hozták a szeptemberben induló felsőoktatási képzések ponthatárait. Azok a felvételizők, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, még az este folyamán vagy éjjel SMS-értesítést is kapnak – olvasható a felvi.hu weboldalon. Az eredmények természetesen az E-felvételiben is megtekinthetők.

Az sms-ben érkező tájékoztatás még nem tekinthető hivatalosnak - a hivatalos értesítés az un. besorolási határozat. Mindenki csak egyetlen képzésre vehető fel: a jelentkezési sorrendje szerinti első olyan helyre, ahol összpontszáma eléri vagy meghaladja a július 24-én este nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárt. A besorolási határozat elérhetővé válásáról az Oktatási Hivatal e-mailben értesíti a jelentkezőket legkésőbb augusztus 1-ig. A gólyáknak leendő egyetemük-főiskolájuk külön felvételi határozatot is küld, amelyben többek közt a beiratkozással kapcsolatos információkról lehet olvasni. 

Mocsári László képgalériája

A Csengey kert fél nyolc magasságában már eléggé megtelt, a miskolci Pont Ott Partira érkező fiatalok izgalommal telve várták a nyolc órát, amikor kihirdették a ponthatárokat és érkeztek az sms-ek a telefonokra. A korábbi évek hagyományait követve, a Miskolci Egyetem a várossal közösen szervezte idén is a ponthatárváró bulit. 

A parti 18 órakor kezdődött, a hangulat fokozásában részt vállalt Crotter, akit Joerjunior követett a színpadon. Majd nem sokkal 20 óra előtt köszöntötte a fiatalokat Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere, illetve a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese, Dr. Szilágyi Roland. Ekkor már tetőfokára hágott a hangulat, és elkezdődtek a várva-várt pillanatok. Majd egyre több hangos kiáltás, nevetés hallatszott a csoportosan várakozó diákok irányából. 

- Felvettek, felvettek! Kiabálta hatalmas örömmel Kecskés Kornél, aki elárulta nekünk, hogy a Miskolci Egyetemre jelentkezett, gépészmérnök szeretne lenni. Háromszáznegyven pontja van, ami bőven elegendő az első helyen megjelölt szakra – tudatta. 
- Nagyon boldog vagyok, de egyébként tudtam, hogy meg lesz. A fizika érettségin óriási szerencsém volt a megfelelő tétel kihúzásával, ez is hozzájárult ahhoz, hogy a felvettek. 

Várnai Csenge az ELTE Nemzetközi gazdálkodás szakára jelentkezett, négyszáznegyvenkét pontjával nyert felvételt az elsőnek megjelölt helyre. Az sms megérkezése nagy boldogságot okozott neki, csakúgy, mint mellette álló barátnőjének. Czap Dorka a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója lesz szeptembertől, angol nyelven végzi majd a nemzetközi tanulmányokat – mondta. Az ő pontjai is bőven négyszáz felett vannak. 

A Debreceni Egyetem Precíziós mezőgazdasági mérnök szakára jelentkezett első helyen és fel is vették – hangoztatta Szőke Barna
- A ponthatár kettőszáztíz volt, de nekem négyszáztíz pontom van, így nem igazán volt miért izgulni – jegyezte meg a fiatal. Az előző években is hasonlóképpen alakult a ponthatár, ezért nagy volt az esély rá, hogy felvesznek. 

A Miskolci Egyetem Kereskedelem és marketing szakára négyszáztíz ponttól nyertek felvételt a hallgatók. Furmann Csenge négyszázhuszonöt pontjával elérte ezt a határt. Egyébként már túl van egy felsőfokú szakképzésen, amelyet szintén Miskolcon végzett ugyanezen a szakon – tudtuk meg. 

A fiatalok immár felszabadultan bulizhattak tovább, fél kilenctől a trapzenészé, Filoé volt a színpad. Fél 10-től Ekhoe rappelt, az estét pedig Willcox zárta. 

A rendezvényen jelen voltak továbbá a vármegyei kereskedelmi és iparkamara munkatársai, a Bosch chill-teraszt alakított ki, de a Mathias Corvinus Collegium, valamint a Hell Energy is ott volt a Csengey kertben, illetve a Miskolci Egyetem infó sátránál is sok fiatal megállt. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!