Ugrás a tartalomra

Kikapott és az Európa-ligában folytatja a Ferencváros

MTI
Utoljára módosítva
2019. augusztus 14. szerda 09:47
A Ferencváros hazai pályán 4-0-ra kikapott a Dinamo Zagrebtől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának keddi visszavágóján a Groupama Arénában, így búcsúzott a sorozattól.
Horvát csapat öröme a Groupama Arénábann - fotó: MTI

A Ferencváros - amely 5-1-es összesítéssel esett ki - az Európa-liga selejtezőjének negyedik körében folytatja szereplését az izraeli Makkabi Tel-Aviv vagy a litván FK Suduva ellen. Az első mérkőzést jövő csütörtökön idegenben, a visszavágót egy héttel később hazai pályán vívja Szerhij Rebrov vezetőedző csapata. A párharc győztese bejut a csoportkörbe.

A telt házas mérkőzés első perceiben mindkét csapat előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, az első negyed óra végén a spanyol Dani Olmo, a nyári U21-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosának remek kiugratása után Ademi 11 méterről vette be Dibusz kapuját. A gól után a Dinamo maradt fölényben, a Ferencvárost ugyanakkor a 30. perc után több gólhelyzetet is ki tudott dolgozni, de az állás ennek a szünetig nem változott.

A fordulást követően szinte azonnal megduplázta előnyét a horvát együttes: Orsic beadását Petkovic továbbította a magyar csapat kapujába. Hét perccel később Olmo volt eredményes, ezzel végleg eldöntötte a továbbjutást. Az FTC Civic kiállítása miatt a 69. percben emberhátrányba került és komoly gólhelyzetet már nem tudott kialakítani, sőt, a riválisnál a hajrában a csereként beállt Gojak is betalált. Az utolsó percben a vendégek részéről Petkovic büntetőt rontott.

A Dinamo Zagreb a főtáblára kerülésért a norvég Rosenborggal találkozik.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!