Ugrás a tartalomra

Kikapott Pakson a DVTK

MTI
Utoljára módosítva
2021. január 25. hétfő 09:16
A házigazda Paks 2-1-es győzelmet aratott a Diósgyőr felett a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának vasárnapi játéknapján.
Fotó: dvtk.eu

A Tolna megyei csapat az őszt három vereséggel zárta, így most megszakította rossz sorozatát, a vendégek pedig a címvédő és listavezető Ferencváros hétközi, bravúros legyőzése után idénybeli 12. vereségüket szenvedték el.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Paksi FC-Diósgyőri VTK 2-1 (2-0)

Paks, zárt kapus, v.: Karakó
gólszerzők: Papp (32.), Grozav (45., öngól), illetve Ivanovski (70., 11-esből)
sárga lap: Sajbán (37.), Osváth (59.), Böde (64.), Rácz (69.), Nagy R. (80.), Lorentz (90.), illetve Zivulic (13.), Max (67.), Milovic (76.)

Paks:
Rácz - Osváth (Bognár D., 89.), Lorentz, Böde, Szabó J., Bertus - Haraszti (Kulcsár, a szünetben) Papp, Bognár I., (Szakály, 65.) - Hahn (Ádám, 65.), Sajbán (Nagy R., a szünetben)
 
Diósgyőri VTK:
Antal - Grgic, Milovic, Hegedűs J. (Marin, 72.), Soldo - Hasani (Ivanovski, a szünetben), Márkvárt, Rui Pedro (Suljic, a szünetben), Zivulic (Max, a szünetben), Grozav (Molnár G., 72.) - Drazic

Jó iramú, egyúttal kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Az első fél órában nem igazán alakultak ki nagy lehetőségek egyik kapu előtt sem, majd a Paks az első valamirevaló helyzetét gólra váltotta. A hazaiak a folytatásban fokozták a tempót, nyomás alá helyezték a vendégek védelmét, s ennek - közvetlenül a szünet előtt - meg is lett az eredménye, az előnyük megduplázódott.
A második játékrészben is inkább a házigazda irányított, sokáig magabiztosan őrizte előnyét. A védelem első megingását azonban kihasználta a Diósgyőr, a kiugró Drazic buktatásáért megítélt büntetőt Ivanovski értékesítette. A hajrában inkább a paksi térfélen folyt a játék, de az utolsó percekre kijöttek a szorításból a hazaiak, több gól pedig már esett.

További hírek

Olvasnivaló