Ugrás a tartalomra

Kimagasló ifjú tehetségek léptek színpadra, elkápráztató népi produkciókkal

Nagy-Hankó Krisztina/Miskolc Televízió
Utoljára módosítva
2024. július 01. hétfő 07:00
A rendezvény fővédnökének, Sebestyén Mártának szavait idézve: „ezek a gyerekek a magyarság arany tartalékai”.
Fotók: Osztie Tibor

 „XIII. Dunán innen, Tiszán túl” címmel Kárpát-medencei gyermek- és ifjúsági versenyt hirdetett a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület. A Művészetek Házában tartott seregszemle célja volt a tehetségek felkarolása mellett az is, hogy a művészet és a magyarság értékeit népszerűsítse a fiatalok körében.  

A verseny középpontjában a népi műfajok álltak. Négy kategóriában - népmese, népzene, népdal és néptánc – mérettették meg magukat a gyermekek és fiatalok. 

Összesen 280 gyermek vett részt az eseményen 58 produkcióval – mondta Rápóti-Fekete Mónika, a Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület elnöke. A magyar-magyar kapcsolatok erősítése, a bizalomra alapuló kapcsolatok kialakítása a fő célja a versenynek – hangoztatta az elnök. 

Osztie Tibor képgalériája

A program nagyon népszerű és évről-évre egyre többen jelentkeznek rá, egészen kicsiben indult és ma már nem csak hazánkból, de Délvidékről, Erdélyből, Felvidékről, valamint Kárpátaljáról, illetve Borsod-Abaúj-Zemplénből gyűlnek össze a fiatalok. 

Örülök neki, hogy ennyi nagyszerű, tehetséges gyermek van – mondta Sebestyén Márta, a rendezvény fővédnöke. Mivel ez egy verseny, ezért dönteni kell, amely azonban nagyon nehéz, de azt gondolom, itt mindenki csak nyertes lehet. Főként azok, akiknek gyermekei megkapják azt a lelki és szellemi töltést, amellyel tovább vihetik mindezt – vélekedett a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész. A mai médiazajban sokkal nehezebb megkapnia a gyermekeknek a valóságos értékeket, amelyeket mi még megkaphattunk – fogalmazott a művész. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!