Ugrás a tartalomra

Kínai filmek a CineFesten

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. szeptember 12. hétfő 13:31
Több éve tartó nemzetközi filmszakmai együttműködés töretlen eredménye, hogy idén is eljut Miskolcra néhány a kínai filmgyártás izgalmas és kurrens darabjai közül. A nagyjátékfilmek versenyprogramjában a Porrá leszünk, míg a kitekintő szekcióban a Testvér várja a távol-keleti filmek szerelmeseit.

2017-ben az ázsiai régió legjelentősebb A-kategóriás filmfesztiválja, a Shanghaji Nemzetközi Filmfesztivál részeként egy új kezdeményezés indult útnak. Több ország filmfesztiváljai és filmes intézményei – köztük a CineFest – nyilatkozatot írtak alá annak érdekében, hogy az együttműködés keretében tapasztalatokat cseréljenek fesztiválszervezés, közönségépítés, illetve marketingstratégia kiépítése területén.

Pillanatkép a Porrá leszünk című kínai filmből. Fotó: CineFest

Az együttműködés azóta is töretlen, a CineFest és a Shanghaji Nemzetközi Filmfesztivál egyaránt lehetőséget biztosít minden évben arra, hogy a saját országuk filmújdonságait bemutassák a partnerország nézőinek. Idén a shanghaji partnerünk ajánlására két film is eljut a miskolci filmvásznakra: a nagyjátékfilmes versenyszekcióban szerepel a Porrá leszünk című 2022-es kínai újdonság, amely versenyzett – többek között – a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában is, a Kitekintő szekcióban pedig a Testvér című 2021-es filmet vetítjük.

Porrá leszünk:

SZEPTEMBER 12. HÉTFŐ 20:30 ZUKOR TEREM (ISMÉTLÉS)

Testvér:

SZEPTEMBER 13. KEDD 21:15 URÁNIA TEREM (PREMIER)
SZEPTEMBER 16. PÉNTEK 22:00 URÁNIA TEREM (ISMÉTLÉS)

További hírek

Olvasnivaló