Ugrás a tartalomra

Kirakatgaléria könyvekkel

Bájer Máté
Utoljára módosítva
2024. január 09. kedd 12:44
A Kaffka Margit Könyvtár sajátossága, hogy nagy ablakai vonzzák a tekintet, ezt használja ki a havonta megújuló galéria, ami ajánlóként sem utolsó.
Az első kirakatgalériát 2017-ben rendezték be a Kaffkában. Fotók: Bájer Máté

Érdekes kezdeményezéssel vonja magára a figyelmet a Petneházy-bérházak közt működő fiókkönyvtár. A háromablakos, osztott kirakatban festményszerűen kiállított könyvek nem csak a járókelők tekintetét vonzzák, de egyfajta tematikus könyvajánlóként is funkcionálnak, továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy egy igazán családias intézmény működik a környéken.

- 2017-ben rendeztük be az első kirakatgalériát, mely a könyvtárban tartott utazási élménybeszámolóhoz kapcsolódott. Azóta minden hónapban az aktuális évfordulókhoz, világnapokhoz kötődő vagy egy-egy választott témához tartozó, a könyvtár állományában megtalálható könyvek kerülnek kiállításra – mesélte a téma kapcsán a könyvtár vezetője, Dávidné Szekeres Szilvia, hozzátéve, amikor új tárlat kerül ki, az olvasók mindig megdicsérik, és sokszor kérik kölcsönzésre, olvasásra a kihelyezett könyveket.

- Az Országos Könyvtári Napok alkalmával, októberben, nagy sikert aratott a Könyvekbe zárt segítség – Gyógyító könyvek kirakatgalériánk, melynek témája a gyógyító kapcsolat volt.

Novemberben az Ijesztően jó könyvek nyerték el olvasóink tetszését, melynek alapjául egy hátborzongató válogatás szolgált. Decemberben Karácsonyi hangulat című kirakatgalériánkat csodálhatták meg az érdeklődők - fogalmazott Dávidné Szekeres Szilvia, aki elmondta, hogy januárban Olvasd, amit láttál, és lásd, amit olvastál címmel olyan könyvek kerülnek terítékre, melyekből film készült. Februárban pedig az Antológiák kincsestára elnevezésű galéria tekinthető majd meg a kirakatban.

- Az olvasóink mostanság annak is nagyon örülnek, hogy egyre több egészséggel kapcsolatos előadáson vehetnek részt, de leginkább talán azért boldogok, mert a Kaffka Margit Könyvtárba mindig olyan belépni, mint amikor barát érkezik egy baráthoz – tért ki az intézmény sajátságos hangulatára az intézményvezető.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!