Ugrás a tartalomra

Királyi válasz a miskolci iskolásoknak

Kujan István
Utoljára módosítva
2020. január 25. szombat 07:27
Még decemberben írt a miskolci Széchenyi Általános Iskola 2.b osztálya az angol Vilmos hercegnek és családjának. Maguk lepődtek meg talán a legjobban, amikor a napokban megérkezett a válasz.
Nagy volt aztán a meglepetés, amikor megérkezett a válasz. Fotó: Mocsári László

– Pár szóban bemutatkoztunk, leírtuk, hogy mi egy igazán jól tanuló osztály vagyunk, de meséltünk arról is, hogyan ünnepeljük Magyarországon a karácsonyt, milyen hagyományaink vannak. Majd mindenki aláírta a levelet – mesélték érdeklődésünkre az ötletgazdák. A kedves kis ötlettel természetesen valami újat is meg szerettek volna tanítani a fiataloknak. Cinkéné Horváth Adrienn osztályfőnök és Kiss Gabriella tanító – az iskola tantervével összhangban – nagyon fontosnak gondolja, hogy a gyerekek ne csak elektronikus úton osszák meg üzeneteiket a barátaikkal, hanem tudják azt is, hogyan kell megcímezni egy levelet.

Nagy volt aztán a meglepetés, amikor a herceg és családja válaszolt az osztálynak! – Megköszönték a karácsonyi üdvözletet, minden jót kívántak az új évre a 2.b osztály tanulóinak – idéztek a levélből. – Nem gondoltuk volna, hogy egy magyar általános iskolának válaszolni fognak, meglepődtünk, de természetesen nagyon örültünk is neki – mondták.

Az osztály azóta lázban ég: több videót megnéztek a hercegi esküvőről, és gyakran téma beszélgetéseik során is a levél. Az egyik kisdiák, Aranyosi Péter úgy fogalmazott: „nagyon boldogok voltunk, amikor felbontottuk a borítékot, és ott volt benne a válasz. Olyan, mintha a barátaink írtak volna nekünk”, lelkendezett. Osztálytársa, Mucsi Martin nagyon illemtudóan állt a kérdéshez, amikor úgy fogalmazott: „egyébként is, ha valaki ír nekünk, akkor arra illik válaszolni”. Ezzel nehéz lenne vitatkozni!

harry levél

Erdősyné Krotos Edit tagintézményvezető elmondta, egyeztettek az iskola igazgatójával, Tóthné Csorba Máriával arról, hogy egy viszontválaszt terveznek írni, amiben megköszönik a levelet, és kifejezik, mekkora örömet szereztek a gyerekeknek. Megtudtuk azt is, hogy az iskolában igyekeznek kreatív dolgokkal feldobni a tanórákat. Várjuk a hasonló ötleteket!

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!