Ugrás a tartalomra

A kis kutya is ismeri a zebrát, mégis vannak balesetek

minap.hu
Utoljára módosítva
2022. november 23. szerda 09:52
Azt gondolnánk, hogy Miskolcon már a kis kutya is tudja, hogyan kell szabályosan átmenni a gyalogátkelőhelyen, ennek ellenére ismétlődnek a balesetek a zebráknál. 
Fotó: minap.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság közlekedési baleseteket érintő adatai alapján az év első háromnegyedének adatai biztatóak, de a folyamatos figyelem az autósok és a gyalogosok oldaláról is életbevágó, annál is inkább, mert a napokban egy újabb embert ütöttek el a zebrán – adta hírül a rendőr-főkapitányság.  
Könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett az a 66 éves miskolci férfi, akit 2022. november 18-án, a Malomszög utcai kereszteződésnél lévő gyalogátkelőhelyen sodort el egy autós. A gyalogos már, mintegy öt métert haladt előre a zebrán, amikor a szintén zöld jelzésen kanyarodó jármű vezetője elsodorta a férfit. A Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja a közúti közlekedési baleset körülményeit.

 Az összesített adatok szerint a Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az első háromnegyed évben kedvezően alakultak a közúti közlekedési balesetekkel összefüggő statisztikai mutatók. A gyalogosokat érintő számok is biztatóak, hiszen nem nőtt az őket is érintő balesetek száma az elmúlt évhez képest. A figyelemnek azonban négy évszakosnak kell lennie! 

A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy az őszi, téli időszakban megnövekedhet a gyalogosokat érintő balesetveszélyes szituációk száma. Rövidülnek a nappalok, a szürkület, a rosszabb látási viszonyok, csúszós, nedves útfelületek mind-mind kockázati tényezőt jelentenek a közlekedőkre. Nem kevésbé a sötét, az esti környezetbe szinte teljesen beolvadó ruházat.

A Miskolci Rendőrkapitányság illetékességi területén az év első kilenc hónapjában a közlekedési baleseteknek a száma valamelyest csökkent az előző évhez képest, de intő adat lehet azonban, hogy a balesetben elhunytak száma ötről hétre emelkedett. Növekedést mutat azon intézkedések száma is, amikor rendőröknek azért kellett intézkedni, mert az érintettek elmulasztották a biztonsági övet használni. Biztató azonban, hogy a forgalomból kiszűrt ittas vezetők száma csökkenést mutat. 

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei folyamatos ellenőrzésekkel arra törekszenek, hogy a közlekedés biztonságát megőrizzék, annak érdekében, hogy mindenki hazaérjen – írja a police.hu

További hírek

Olvasnivaló