Ugrás a tartalomra

A kísérletezés az idei Nyári Képzőművészeti Szabadiskolát sem kerüli el

Miskolc Televízió/minap.hu
Utoljára módosítva
2022. július 27. szerda 16:26
Idén is 14 éves kortól várta a rajzolással, festéssel ismerkedők jelentkezését a Herman Ottó Múzeum. A szervezők célja a képi ábrázolás alapjainak bemutatása, a térlátás, színkezelés tudatossá tétele, a rajzi eszköztár bővítése.
Fotó: Juhász Ákos

A szakmai program továbbra is részben általános rajzi, tér- és tárgyábrázolási módszerekkel foglalkozik, részben sokszorosítógrafikai technikákkal ismereti meg az érdeklődőket. A felsőoktatási intézménybe készülők számára a látvány és a leképezés különféle lehetőségeit járják körbe.

– Az első héten általános rajzi feladatoknak kapnak a diákok, a második héten a sokszorosító eljárásokat gyakorolják – avatta be stábunkat Madarász Györgyi. A Miskolci Galéria munkatársa a Miskolc Televíziónak elmondta továbbá: a technikák lehető legszélesebb skáláját igyekeznek felvonultatni a résztvevők számára.

A szabadiskolát Radics Márta keramikusművész, rajztanár, valamint Kovács Károly képzőművész, rajztanár vezetik.

– Ezen a héten különféle tanulmányrajzokat készítünk. A megfigyelés utáni rajzolást gyakoroljuk az első héten. A diákok megtanulnak három dimenzióból kettő dimenzióba leképezni, továbbá lehetőségük van kísérletezni, így például akvarellt és akrilt is kipróbálni – hangzott el Radics Mártától.

A kéthetes tehetséggondozó program folytatására tanév közben is lehetőség nyílik. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!