Ugrás a tartalomra

Kisiklott egy InterCity, összeomlott a vasúti közlekedés a Keletiben

minap.hu
Utoljára módosítva
2024. augusztus 26. hétfő 09:25
A Keleti pályaudvar bizonytalan ideig nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt.
Kisiklott az IC a Keleti pályaudvarnál, teljes a leállás. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A Keleti pályaudvar - bizonytalan ideig - nem indít és nem fogad vonatokat a vasárnap esti baleset miatt, a vonatok más budapesti állomásokra érkeznek és onnan indulnak, ezért hosszabb eljutási időre kell számítania az utasoknak - közölte hétfő reggel a Mávinform az MTI-vel.

A közlemény szerint továbbra is tart a műszaki mentés a baleset helyszínén. A szakemberek folyamatosan végzik a kisiklott kocsik visszaemelését, hogy mielőbb megindulhasson a forgalom. A baleset tegnap az esti órákban történt, amikor kisiklott a Kolozsvár felől Budapestre tartó InterCity vonat a Keleti pályaudvar közelében, emiatt jelentős korlátozásokra, késésekre, vonatkimaradásokra kell számítani a következő napokban. A MÁV azt írta, az elővárosi és távolsági vonatok sem tudnak bejutni a pályaudvarra. A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon közlekedő vonatok csak Kőbánya felsőig közlekednek. A Budapest-Újszász-Szolnok-Békéscsaba vonali szerelvények Rákosig járnak. A Budapest-Pécs és a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Keleti pályaudvarra közlekedő vonatai Budapest-Kelenföld állomásról fordulnak vissza.

Ismertetésük szerint a vasúti jegyek érvényesek az M2-es, M4-es metró és a H8-as HÉV teljes vonalán, valamint Kőbánya felső állomás eléréséhez a 23-as és 24-es villamoson a Keleti pályaudvar és az Orczy tér között, a 37-es és 37A villamoson a Magdolna utca és Kőbánya felső vasútállomás között, Rákos vasútállomás eléréséhez az Örs vezér terétől a 97E, 161-es, 161E, 168E, 169E buszon (a 97E és a 169E járat is megáll Rákosnál).
Pótlóbuszok közlekednek a Keleti pályaudvar (Kerepesi úti buszvégállomás) - Kőbánya felső (Albertirsai út) - Rákos vasútállomás szakaszon. A buszok folyamatosan indulnak.
A változás érint számos vasútvonalat; ezekről a Mávinform oldalán tájékozódhatnak az utasok IDE KATTINTVA. 

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!