Ugrás a tartalomra

Kisiklott egy villamos a Centrumnál, miután rendőrautóval ütközött

minap.hu
Utoljára módosítva
2023. április 24. hétfő 15:55
A baleset hétfőn dél körül történt.
Fotó: Bódogh Dávid

Frissítés: 15:10-től ismét villamosok közlekednek a teljes villamosvonalon, azonban a menetrendtől kisebb eltérések előfordulhatnak - tájékoztatta lapunkat az MVK Zrt.

Korábban írtuk:

Baleset történt hétfőn nem sokkal dél után a Centrumnál: egy villamos eddig tisztázatlan körülmények között összeütközött egy rendőrautóval, a baleset következtében a járat elhagyta a sínpárt, és a járdaszakaszon állt meg.

Fotó: Juhász Ákos

Dobi Tamás rendőrségi sajtószóvivő megerősítette korábbi értesüléseinket: szerencsére senki nem sérült meg a balesetben.

Azt mondta, hogy 12:30-kor egy rendőrségi szolgálati autó ütközött össze a Tiszai pályaudvar felé tartó, menetrend szerint járó villamossal.

Hozzátette: a rendőrség vizsgálja az összes körülményt - azt is, hogy használt-e megkülönböztető jelzést az autó sofőrje -, ebbe a folyamatba szakértőket is bevonnak.

Villamospótló közlekedik a Tiszai pályaudvar és a Malomszög utca között, az autóbuszok nem érintik a Centrum megállót - tájékoztat Facebook-oldalán az MVK Zrt.

A villamospótló autóbuszt a Tiszai pályaudvar és a Soltész Nagy Kálmán utca között a villamosmegállóban, a Szinvapark/Centrum megálló helyett a 3A-s, 24-es, 32-es autóbuszok Szinvapark megállóhelyén, a Villanyrendőr villamosmegálló helyett a Villanyrendőr autóbusz megállóhelyen lehet igénybe venni. A Városház téren és a Malomszög utcán a villamospótló járatok a villamosmegállóban állnak meg.

A Centrum buszmegállókat érintő valamennyi járat a Villanyrendőr megálló felé közlekedik terelve.

Juhász Ákos képgalériája

A sokadik ilyen

Az első hasonló baleset 1996-ban volt, akkor egy friss jogosítvánnyal rendelkező fiatal ment neki egy Bengálinak.

2016. december 11-én éjjel a Centrumnál egy, a Miskolc Plaza irányából érkező Opel nem adta meg az elsőbbséget a kereszteződésben áthaladó villamosnak, belerohant, kisiklatva ezzel a 616-os szerelvényt, ami nekiszaladt a Bató-házban található pénzváltónak.

2020. február 28-án ugyanez az eset ismétlődött meg: akkor a változatosság kedvéért kisteherautó ütközött a 609-es számú villamossal a Corvin és a Széchenyi utca kereszteződésében. A jármű kisiklott, és csaknem ugyanazt a pályát szántotta végig, mint a 616-es 2016-ban. A pénzváltó ekkor megúszta a találkozást, az utcaburkolatot azonban ezúttal is felszántotta a szerelvény; ezek a nyomok még mindig jól kivehetők.

2011 júliusában pedig egy, a Malomszög irányából érkező Tatra villamosba csapódott bele egy Miskolc Pláza felől érkező rendőrautó. Azt a járatot az autó a harmadik ajtónál, a közepén kapta telibe. A balesetben két rendőr sérült meg.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!