Ugrás a tartalomra

„Kiszívták a benzint a tankból"

Kujan István
Utoljára módosítva
2021. január 29. péntek 16:17
Elvárják, hogy menjenek a buszok, miközben kiszívták a benzint a tankból – kommentálták az MVK-t érintő kormányzati elvonásokat a Velünk a Város frakció tagjai pénteki sajtótájékoztatójukon.

Közel 1 milliárd forint veszteséget okoztak a kormányzati elvonások a miskolci közlekedési vállalatnál. Emiatt az önkormányzat tetemes pótbefizetésre kényszerül, hogy járhassanak a buszok, villamosok – magyarázta a párt frakcióvezető-helyettese. Badány Lajos úgy fogalmazott, a kormány „ismét taposott egyet” a saját közlekedési vállalatokat fenntartó megyei jogú városokon, miközben a járványban pont, hogy nem elvonásokra, hanem támogatásra lenne szükség. Ez a politika a Velünk a Város szerint rendkívüli veszélyeket rejt magában.

– A kormány a nemzetközi vadászati kiállításra 50 milliárd forintot készül elkölteni, csakhogy a helikopterről rénszarvasra vadászó Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hobbiját kiszolgálja. Mire lenne elég Miskolcnak ez az 50 milliárd forint? A kormány 100 évig tudná biztosítani a város közösségi közlekedésének eddig folyósított támogatását, amit egy tollvonással megszüntetett.

Fotó: Végh Csaba

– Miközben gyakorlatilag ellehetetlenítették a cég működését, most, eléggé álságos módon, a kormánypárti politikusok követelőznek a társasággal szemben, álhíreket terjesztenek, és véleményem szerint azt sem nagyon bánnák, ha az önkormányzat nem tudna helyt állni a nehézségek közepette. Márpedig a kormány gyakorlatilag igyekszik elintézni, hogy az önkormányzat ne tudjon saját erőből pénzt pumpálni az MVK finanszírozásába.

„Elvárják, hogy menjenek a buszok, miközben kiszívták a tankból a benzint. Ez az álságos hozzáállás azonban nem vezethet eredményre. A miskolciak joggal várják el a segítséget attól, aki a bajt okozta” – zárta a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese.

Bartha György önkormányzati képviselő annyit tett hozzá, hogy tavaly és idén is elvontak 500-500 millió forintot a cégtől, így jön ki, hogy mintegy 1 milliárd hiányzik az MVK kasszájából. – A Velünk a Város frakció követeli, hogy az előző városvezetés által örökül ránk hagyott 4 milliárd forintos tartozást a kormány egyenlítse ki, az elvont 1 milliárdot pedig kapjuk vissza.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!