Ugrás a tartalomra

Kiszűrték a sofőröket, mielőtt még balesetet okozhattak volna

minap.hu
Utoljára módosítva
2019. június 20. csütörtök 13:18
A nyári hónapokban is kiemelt figyelmet fordítanak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére. A rendőrök harminckét ittas és egy bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még balesetet okozhattak volna az év huszonnegyedik hetében.

A megye útjain június 10-e és 16-a között százhárom közúti közlekedési baleset történt, ebből kilenc balesetben ittas sofőr volt az okozó. Hangsúlyozni kell, hogy az ittas állapotban elkövetett járművezetés bírósági eljárást is vonhat maga után. Az ittas járművezetők továbbá magas kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A járőrök az adott időszakban ugyanakkor harminckét ittasan és egy bódult állapotban volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból, mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna. A velük szemben indított hatósági eljárások folyamatban vannak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti.

Tudni kell azt is, hogy a hatósági ellenőrzések célja a kiemelt közlekedési szabálysértéseket szándékosan megszegő sofőrök és az ittas járművezetők forgalomból történő kiszűrése, ezzel a balesetek megelőzése, a tiszta és biztonságos közlekedésért.

További hírek

Olvasnivaló

Programok

Jelenleg nincsenek programok!